Kwalificatie voor de Boston en NY marathon

Vandaag staat voor vele Rotterdam marathon lopers de langste duurloop op het programma. Sommige gaan niet verder dan de 30 km en andere gaan tot 35 km. Ik heb 32 km gelopen in de voorbereiding voor Rome. Maar mijn voorkeur gaat toch ook uit naar de 35 km. Men zegt dat je je lichaam niet leert om meer vet te verbranden na 3 uur lopen en het dus niet echt uit maakt om dus de 35 km te lopen. Mijn gevoel zegt nog altijd dat het wel uitmaakt. De laatste 10 km lijken dan toch minder zwaar. Misschien zit het tussen mijn oren maar zelfs dan loop ik toch makkelijker lijkt. Tijdens de langste duurloop worden er vele berkeningen gemaakt van de geschatte marathon tijd. Hoe hard moet ik lopen om een pr te lopen en tegen de tijd dat je thuis bent van je lange duurloop ben je alles weer vergeten, tenminste dat is mijn ervaring. Een goede calculator is hier te vinden.
Mocht je nog ambities hebben voor bv de Boston marathon dan moet je dit lopen om je te kwalificeren;
18 – 34 jaar ; 3.10 (m) resp 3.40 (v)
35 – 39 jaar ; 3.15 resp 3.45
40 – 44 jaar ; 3.20 resp 3.50
45 – 49 jaar ; 3.30 resp 4.00
En vanaf dit jaar kun je je ook plaatsen voor de NY marathon. Dan heb je geen reisburo meer nodig maar krijg je via de organisatie je startnummer. Dat werd wel eens tijd!
18 – 39 jaar ; 2.55 (m) resp 3.23 (v)
Masters age 40 + ; 3.10 resp 3.38
Daar moet ik dan toch nog een pr-tje voor lopen. Mijn training was een loopje in Z-G van een uurtje. Lekker gelopen met een hartslag van 139 waarin ik 9.71 km heb afgelegd.

Nog mooi nieuws uit hardlopend NL;
De Nederlandse atlete Lornah Kiplagat is zaterdag in haar geboorteland Kenia voor het eerst in haar carrière wereldkampioene geworden bij het veldlopen. Kiplagat liep in Mombasa onbedreigd naar het goud. Ze liep halverwege de cross, die ging over acht kilometer, weg uit een kopgroep van vijf en finishte na 26 minuten en 23 seconden.

Voor degene die nog geen muzieknummers hebben toegevoegd aan de Tarin Kowt Marathon muzieklijst, dit kun je hier nog even doen. Het is al een erg mooie lijst geworden! Ik zal de nummers die ik via de mail heb gekregen er ook nog bijzetten voor de hobbyisten die de lijst overnemen.

Dit bericht is geplaatst in Marathons en Verder, Trainingen 2006. Bookmark de permalink.

10 Responses to Kwalificatie voor de Boston en NY marathon

 1. geert schreef:

  Ik vertrek nu voor 32k, volgende week nog een 34k en dan hebben we het gehad voor de Rotterdam … ik geloof toch ook heilig in het lopen van 30+ loopjes op ’t einde van de voorbereiding. Ik heb me laten vertellen dat je op de 32k aan je habituele LSD-tempo normaal aankomt in de tijd die je 2-3 weken later op de marathon zal lopen, maar dat lijkt me een beetje overdreven.

 2. koen schreef:

  Geweldig van Lornah Kiplagat.
  Lieten ze maar meer hardlopen op tv zien.
  wat Lornah wel kan kan het Nederlands elftal niet,WINNEN!!!

 3. Ruthje schreef:

  vandaag m’n 30 km gedaan en volgende week nog de 32 km en daar houd ik het ook bij voor Rotterdam.
  Die kwalificatie voor N.Y. is idd wel een goeie zaak, maar daar ga ik toch nog wat voor moeten oefenen vrees ik 🙂

 4. Frank schreef:

  Ga je werkelijk naar Boston? Dat lijkt me echt een fantastische loop!
  Gisteren heb ik mijn 35k gedaan. Drie weken geleden al 31k getraind. Ik ben wel blij dat we die 35k gedaan hebben. Al is het misschien fysiologisch niet nodig (of ik nu echt meer vet kan verbranden. Ik weet het niet), voor de psychologie is het wel belangrijk. Ik heb tenminste twee kilogram zelfvertrouwen gekregen gisteren 😉 Vanaf nu geen echt lange lopen maar. Alles rustigjes aan en heel houden.

 5. Gert Jan schreef:

  Ik loop regelmatig n marathon de laatste tijd ik hoef die lange duurlopen niet te doen. Behoorlijk scherp die limieten maar wel terecht vind ik.

 6. Ronald schreef:

  wow.. Boston!!! ik wil ook.. maar eh.. ik wacht wel even 3 jaar.. dan mag ik er 5 minuten langer over doen :)) Met jouw tijd heb je Boston al in de knip!
  En Lornah? Super!!

 7. Rencapy schreef:

  Misschien geruststellend, in Boston zijn ze zo aardig dat je nog 59 seconden boven de limiet mag zitten.

 8. AnnAlice schreef:

  Voor Boston heb je al een vrijgeleide, toch? En op eigen bodem haal je binnenkort die NY-limiet vast! Succes! Hoe lang zijn die behaalde tijden eigenlijk geldig?
  Grtz!

 9. martine schreef:

  Annalice; de tijden zijn 2 jaar.En helaas loop ik rdam niet omdat ik van de week naar afghanistan ga. Dus volgend jaar weer een aanval op mijn pr.
  @rencapy; ja, dat is inderdaad heel aardig

 10. kj schreef:

  Akkoord Martine, dat werd wel eens tijd ! Maar tzijn verdorie scherpe tijden hoor ! ( NYmarathon – 2u55′ pfffttt…) Hoe zeggen ze dat ook alweer in Nederland : nou moe…
  Geef mij dan maar een reisagentschap ! hihihi…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.