100 km ?

Om te voorkomen dat ik teveel km`s zou lopen vandaag had ik besloten om 1 rondje te lopen op snelheid. Een rondje van 9 km die ik nog niet onder de 46 minuten had gelopen. Dus het doel was om te proberen om het onder de 45 minuten te lopen. Na wat ingelopen te hebben op het kamp heb ik de Garmin aan gezet net buiten de poort en ben gaan lopen. Op mijn mp3 speler goede dance muziek en zo liep ik de eerste 5 km in 23.38. Als ik dat tempo zou vast houden moest ik onder de 45 minuten kunnen komen. 5 minuten per km is een mooi tempo op een hoogte van 1400 meter en een toch heuvelachtig terrein. Zo liep ik verder en de laatste 2 km`s kwamen de beste dance nummers voorbij. Faithless is een geweldige band en het nummer God is DJ was ineens heel herkenbaar. This is my church, this is where i heal my hurts…..God is a DJ…..Alleen miste ik een stukje….and a runner…. Km 8 liep ik in 4.28 en de laatste km klokte ik op 4.13. Uiteindelijk liep ik de 9 km in 42 minuten en 27 seconden. Een gemiddelde hartslag van 168 p/m. 4.43 per km, goede tijd en goed gelopen. Nu moet ik wel een 10 km wedstrijd lopen als ik in NL ben, zal van de week nog eens mijn HB laten prikken, eens kijken of het gestegen is na bijna 10 weken op 1400 meter hoogte. Mijn week gemiddelde heeft deze week al een record, 86 km. En dan is morgen er nog niet bijgeteld, zou toch leuk zijn als ik boven de 100 km kom, dat zijn nog maar 2 rondjes. Vraag me af of ik uberhaupt wel eens boven de 100 km in een week heb gelopen. Een van de artsen had vm met de lunch het idee dat ik hier nog een officieuze marathon zou moeten lopen, leuk idee maar dan zou ik hier eigenlijk nog wat langer moeten zijn om eerst nog een 35 km run te lopen. Maar zeg nooit nooit, de Garmin kan het bewijs zijn…….

Dit bericht is geplaatst in Afghanistan, Trainingen 2006. Bookmark de permalink.

10 Responses to 100 km ?

 1. Gert Jan schreef:

  Martine:Ik denk dat als je terug bent in Nederland ga ja heeeel mooie tijden lopen. Alleen maar PRs denk ik,want je HB is zeker wel gestegen,,weet ik zeker. Nou Martine nog even volhouden hoor,,tot gauw,

 2. Ruthje schreef:

  Hey Martine, wat goed zeg, zo veel lopen in zo’n omgeving, echt knap. Al je PR’s gaan ongetwijfeld sneuvelen als je weer in Nederland bent!

 3. John schreef:

  Een pr op zich..zoveel km in een week. Knappe tijd zeg, 42 minuten over 9 km en dan onder die omstandigheden. Kan niet anders of je gaat terug in Nederland pr’s verpulveren.

 4. jeewee schreef:

  Het is dat je ook schrijft over de ontberingen, de ellende etc.etc. want anders zou een onschuldige passant denken dat het hier een verslag van een hoogtestage betreft.
  Hb zal inderdaad wel hoger zijn, maar of het spectaculair is ,ik weet het niet.
  En als het wel zo is, even wat aftappen en dan vlak voor een marathon o.i.d. weer toedienen. Dat geeft vleugeltjes.

 5. Rich@rd schreef:

  100 km in een week, echt iets voor speedy. 100 in een maand vind ik al veel. Suc7 morgen en maak er 101 van.
  Hiephoi

 6. Johan Bergmans schreef:

  Mooie tijden staan je te wachten eens terug in de lage landen als ik dit zo allemaal lees!
  Train ze daar nog!

 7. Hans V. schreef:

  Als ik op zondagochtend ga hardlopen en ik zie al die kerkgangers dan denk ik ook vaak: “This is my church, this is where I heal my hurts……God is a runner.”

 8. Ronald schreef:

  Werken voor een goed doel en dan tegelijk een hoogste stage meepakken.. ben idd benieuwd naar je HB

 9. koen schreef:

  Die 42,195 gaat je lukken Martine.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.