De `Halo`

Het plan was om vandaag een rustdag te nemen qua hardlopen. Maar het weer was weer zo heerlijk, een graad of 10 en de zon. Ik werd er wat rusteloos van omdat het zo heerlijk loopweer is, dus heb ik toch maar besloten om een rondje te gaan lopen. En terwijl ik aan het lopen was ging het eigenlijk vanzelf en had ik al snel besloten om 2 rondjes te lopen. Nog steeds liep ik lekker en ik kon het niet laten om er dan nog een klein rondje achteraan te plakken om uiteindelijk op 20 km uit te komen. Het lopen lijkt wel vanzelf te gaan, op mijn mp3 speler had ik mellow dance muziek gezet en dan vliegen de km`s gewoon voorbij. Uiteindelijk 1.51.38 gelopen met een gemiddelde km tijd van 5.34 per km. Gemiddelde hartslag 148 en de laatste km nog lekker versneld met een tijd van 4.36. Toen ik aan het derde rondje bezig was hoorde ik in de verte al geluiden van een helicopter. Ik keek achterom en daar zag ik de `Halo` aan komen vliegen. De Mil Mi-26 `Halo`is de grootste helikopter ter wereld. Met een lengte van ruim 33 meter, een spanwijdte van 32 meter en een laadcapaciteit van meer dan 20 ton is dit toestel de houder van diverse wereldrecords. De Mi-26 `Halo`stijgt en landt als een vliegtuig, vol beladen zou het namelijk onmogelijk zijn om verticaal te stijgen en te landen. Deze enorme kist land regelmatig op de vliegstrip van TK om spullen aan te leveren en af te voeren. Terwijl ik net in de buurt van de vliegstrip rende kwam het bakbeest aan vliegen, ik had nog het idee om wat te versnellen maar helaas was hij sneller als ik. Hij leek nog ver weg maar voor ik het wist verscheen er een grote schaduw over mij heen en landde hij precies naast mij op de vliegstrip. Ik werd dan ook werkelijk gezandstraald door wind, stof, zand en kleine steentjes. Gebukt en met mijn rug naar de vliegstrip heb ik staan wachten tot hij stond. Een fraai gezicht maar iets meer op afstand van waar ik stond was aangenamer geweest.

Dit bericht is geplaatst in Afghanistan, Trainingen 2006. Bookmark de permalink.

6 Responses to De `Halo`

 1. Karin schreef:

  Hoi Martine,
  Geweldig hoor al je verhalen! Wanneer komen jullie nou precies terug? Nou geniet/werkse nog! tot mails, groetjes Karin

 2. jeewee schreef:

  Wat een bakbeest zeg, zal niet lekker geweest zijn dat zand. Maar ach, een nieuwe manier van scrubben is soms ook lekker.

 3. Ronald schreef:

  wowoww… Je weet wel hoe je mij blij moet maken:
  Mil Mi-26: Russische pefectie (stamt uit 1977 alweer, ingebruik genomen in 1983) topsnelheid bijna 300km/u, kan bijna 80 personen vervoeren, kan 20.000 KG tillen, intern of extern, actieradius bijna 2000 km dankzij een brandstoftank van 12.000 liter, gebruikelijke crew: 2 piloten, navigator, flight engineer en een load-master.

  De helicopterbouwer Mil, naar de oprichter Mikhail Mil van de Mil Moskouse Helicopter Fabriek

  Een hijskraan past er ook makkelijk in:
  http://www.aeronautics.ru/m/mi2602.jpg

  Oh.. één keer er mee vliegen, dat zou geweldig zijn: http://www.aeronautics.ru/m/mi26cockpit.jpg

  Spasibo Lt. Martine!

 4. koen schreef:

  Ik dat het al zal wel een rus zijn.
  Zijn het de Amerikanen die met dat ding vliegen?
  De volgende keer in foto uit de cockpit!

 5. martine schreef:

  @karin; rond sinterklaas ergens, maar je weet het he, je bent pas thuis als je thuis bent.
  @ronald; 😉 i knew it…..
  @koen; ik weet eigenlijk niet wie er in vliegt.

 6. Michelle schreef:

  Het lijkt me inderdaad geen pretje om daar onder te staan maar mooie plaatjes krijg je er wel van(-: Heerlijk als het looptechnies zo lekker gaat. Veel succes en plezier nog even! Dagdag…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.