Eat, sleep, work, repeat

De weken in Afghanistan gaan best rap voorbij en Runtodream bijhouden lukt niet echt.
Te druk met werken en in het ziekenhuis heb ik geen internet behalve via 3 g op mijn telefoon die niet heel erg 3 g zeker is.
De afgelopen 2 weken heb ik getraind maar echt tussen de bedrijven door en met niet heel veel zin.
Het is dat ik een doel heb waarvan ik me afvraag of ik die haal als dit nog 4 weken zo doorgaat. Maar goed, dat is van latere zorg.
IMG_4354Op de intensive care liggen Afghaanse burgers die zwaargewond zijn. Door gebrek aan intensive care verpleegkundigen werken wij met 4 ic-ers 12 uurs diensten 4 dagen lang en dan 1 dag vrij. 2 nacht en 2 dag. Dus je bent blij als je klaar bent om 19 uur in de avond. Er is weinig fut om dan nog iets te doen. Of als je wakker wordt na je nachtdienst jezelf in je loopkleren hijsen en naar buiten slepen om te lopen.
Maar ik probeer het en verleden week was dat erg lastig, 45 km meer lukte niet door oproepen en werken.
Deze week heb ik ondanks een werkweek van 72 uur toch 72 km gelopen. Dat ging echt niet van harte.
De lange duurloop van 30 km was na 20 km eigenlijk meer dan genoeg. De laatste 10 was een opgave. Maar goed, toch km’s in de benen.
Spinnen 1 keer en krachttraining 1 keer. Dat is toch best aardig na zo’n week.
Het wordt een kwestie van kijken wat haalbaar is. Maar ook van in balans blijven. Want helemaal uitgewoond raken is ook niet de bedoeling.
Vooralsnog is het in ieder geval aangenaam om steeds even een uurtje buiten te zijn. Of dat nu hardlopend is of sjokkend.
Zonlicht, zuurstof en de buitenlucht doen me steeds weer goed. Alles is hier gepantserd dus je ziet als je aan het werk bent geen zonlicht en als je in je kamer bent ook niet.
Een uitzending is altijd bijzonder, qua werk maar ook qua trainingsmogelijkheden, Je weet nooit hoe het gaat lopen.

3 thoughts on “Eat, sleep, work, repeat

 1. Hé Martine,

  Knap van je dat je daar tussen je diensten door in dat klimaat nog weet te trainen. Ik weet hoe “bijzonder” het trainen op uitzending kan zijn maar voor mij is het vaak ook een welkome afleiding van het werk. Ik hoop dat je je trainingen volhoudt en dat je je doelen haalt. In de tussentijd doe je in elk geval goed werk. Succes en hou vol!

  Daniel

 2. Martine,

  Niet opgeven ik weet helemaal wat je bedoeld ik heb ook ontelbare rondjes van 800 Mtr gelopen in het HQ te Kaboul. Blijf gewoon positief, één dag met een keer en alles komt in orde.

  Geniet van elke dag !!!!!!

  38°C warme groeten uit BAMAKO, Peter

 3. Hallo Martine,
  Veel sterkte tijdens de missie, je hebt denk ik voldoende ervaring om met de combi van uitz en LOFT om te gaan. Mijn ervaring: ik heb in eerdere uitzendingen doorgetraind, maar in afghanistan heb ik 6 maanden niet getraind, vanwege mijn angst voor stoflongen. Ik wou geen overmatig risico op longziektes lopen.Of dat ongegrond zal zijn, hoop ik voor iedereen, maar ik wou het risico niet lopen, vanwege het onmetelijke belang van lopen voor mij.
  Na 3 maanden na de uitz was ik weer helemaal op niveau, en ik verwacht dat dat voor jou ook geldt, je `loopt ook wat langer mee `.Dus zou ik zeggen, bij twijfel, gas terug, met een paar maanden ben je weer helemaal weer de oude. Nogmaals, succes bij alles!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.