Hardlopen in de Verenigde Arabische Emiraten

De Verenigde Arabische Emiraten, Minhad; 23 graden Celsius .
Gisterenavond stapten we na 3 uur vliegen uit de Hercules om voet op de Emiraten te zetten. De speekselvloed nog in mijn mond na een aantal manoeuvres waarvan ik dacht dat ik in de achtbaan zat.
De warmte en de wind voelen anders dan in Afghanistan. We zien groene bomen en zelfs een grasveld dat nog redelijk groen is.
Nadat we op het NL minikamp een bed en eten hadden gekregen en wisten dat we niet het kamp af mochten ben ik toch maar even gaan informeren of het echt niet kon om morgen even een rondje te gaan hardlopen. De `huisbaas`ging het nog navragen maar helaas, het mag niet. Jammer want er loopt hier een weg, als je die afloopt kom je uiteindelijk op Highway 66 en die brengt je vanzelf in Dubai.
Het is ongeveer 50 km naar de beroemde palmbomen eilanden.
Maar het blijft bij dromen want we zitten hier simpelweg op een klein kamp waar we niet af mogen. Nu is dat helemaal niet erg voor een dag. Het is heerlijk weer en het is erg aangenaam om een dag in je korte broek rond te lopen in plaats van uniform.
Ik ben bezig in het boek (deel 2) van Stieg Larsson en er is een kleine fitness.
Voor mij genoeg elementen om mij een dag te vermaken.
Dus heb ik een gepaste training gekozen uit het schema van deze week.
De kortste wel te verstaan. Want lopen op een loopband is simpelweg niet mijn ding.
Er staan 2 loopbanden dus samen met Marco hebben we de training synchroon afgewerkt.
1 km Z1 (10 km per uur) 3 km marathontempo (12 km per uur), 1 km Z1, 3 km marathontempo en weer 1 km Z1. Een totaal van 9 km.
Na 2 km op de loopband ben ik er eigenlijk al helemaal klaar mee. Er is niets te zien, je ruikt niets, je voelt geen wind en je zweet je helemaal het ongans.
Het tempo voelde redelijk, ik heb wat last van de schoenen. Ze zijn zo gesleten dat ik dingetjes ga voelen. Maar nog maar 2 trainingen en dan mogen ze de vuilnisbak in op Kreta. In ieder geval kan de Verenigde Arabische Emiraten aangekruist worden op de `waar heb ik gelopen op de wereld kaart`.
Zaterdag volgt er hopelijk een mooi loopje op Kreta.

12 thoughts on “Hardlopen in de Verenigde Arabische Emiraten

  1. Kijk, weer een bijzonder land groen gekleurd!! Gaat goed!! uitdaging voor 2011, op elk continent een marathon!
    Kreta? is dat ook weer een tussenstop van Maybe Airlines? Je zie volgende week zondag kanjer!

  2. Wahoo, hoe cool is dat?! In de VAE =D Er zijn wat mensen die niet kunnen wachten tot je er weer bent, daar ben jij er een van dus succes met de laatste dagen en tot snel!!!

  3. Kan me voorstellen dat het maar behelpen is da hardlopen op een band als er buiten het kamp een hele nieuwe wereld te ontdekken is. Wel klasse dat je zo je trainingen blijft volgen onder die omstandigheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.