Vallende sterren en meer…

Via RR.nl helpdesk: bericht vandaag 11:58 ontvangen maar door de drukte nu pas on line… volgende keer zal ik een snellere service bieden Martine 🙂

Falling_star_1 Gisterenavond waren de voortekens voor het weer al goed, een heldere sterrennacht. Terwijl ik rond een uur of 23 uur naar mijn slaapplek liep en het pikdonker was vielen er 2 grote heldere sterren uit de hemel. Prachtig gezicht. Vanochtend was het dus inderdaad een zonnige dag, lekker fris maar wel helder. De blubber begint op te drogen en de jassen kunnen weer uit. Dus na de lunch ben ik toch maar een rondje wezen rennen. Nog steeds wat verkouden en een hoestje maar het voelt al een stuk beter. Het voornemen was dan ook om een rustig rondje te lopen. Het weer was perfect, zonnig maar niet te warm. In shirt en korte broek is het nog prima te doen.
Het parcours is op zijn best, de blubber en plassen zijn zowat opgedroogd en er is geen stof. Mijn schoenen zijn nu echt afgeschreven, onder mijn rechter zool voel ik steeds op dezelfde plek iedere steen waar ik over loop, daar zal binnen nu en snel een gat verschijnen. Maar een beetje hardloper heeft 2 paar schoenen bij zich en ik dus ook. Het zijn wel oudjes die ik als reserve had mee genomen, maar nu voelen ze als pantoffeltjes aan mijn voeten. De andere schoenen zal ik doneren aan een Afghaanse loper. Heerlijk 10 km gelopen, moest me inhouden om geen 2 rondjes te doen, maar dat bewaar ik voor morgen.
Dit had ik gisteren geschreven maar aangezien de internetverbindingen hier de laatste weken erg minimaal zijn kon ik het niet plaatsen, dus nog een klein vervolg.
Gisteren kon ik niet lopen ivm werk en dus ben ik vandaag geweest na mijn dienst om 15 uur. Het heeft wederom geregend en sommige plekken zijn nu spekglad van de blubber. Het is dan net nog niet droog en dat maakt het erg glibberig.Bij de heuvel op ging ook even onderuit, dus de heuvel maar opgewandeld. Maar het weer was in de namiddag heerlijk, droog en lekker loopweer. Ik haalde het net nog om 15 km te lopen voordat het donker wordt. Mijn kou is over, heb alleen nog een smerig hoestje en dat komt lekker los met lopen.
Ik had al vermeld dat er in november een Survivalrun gehouden wordt op Kamp Holland. Bij navraag blijkt dat een run van ongeveer 5 km te zijn met daarin 14 opdrachten bestaande uit accu`s tillen, over muren heen klimmen, banden verplaatsen, en verzin er nog maar een paar. Deze surtvival run doe je met een buddy. Samen met de fysiotherapeut (een grote vent) gaan wij ons in de strijd mengen (als het werk het toelaat). Met de belofte dat hij de meeste zware dingen doet en ik ren. We zullen zien, ik vrees dat ik aan veel dingen niet ontkom maar wel weer eens wat anders dan alleen maar crossen in de blubber. Verslag zal hier uiteraard volgen.
De regen is overigens echt een probleem in Afghanistan, ook voor morgen wordt er weer slecht weer voorspeld. In het westen van Afghanistan zijn er al 56 mensen omgekomen en worden er tientallen mensen vermist door de overstromingen. Haast iedereen woont hier in lemen huizen en daar is niet veel voor nodig om die mee te nemen na een fikse regenbui.

Dit bericht is geplaatst in Afghanistan, Trainingen 2006. Bookmark de permalink.

6 Responses to Vallende sterren en meer…

 1. Ronald schreef:

  ha, het is wel een voordeel als ik dit post kan ik ook als eeste reageren 😉
  Mooi verhaal weer Martine! Misschien moeten we maar wat schoenen naar TK sturen?
  Survival run… dat klinkt dubbel op.. een survival in A.. dat moet afzien zijn.. succes!!

 2. koen schreef:

  Ronald je bent me voor.
  Eigenlijk moet jij van deelnamen aan het forum worden uitgesloten.

  Ik zal nog snel mijn oude schoen op sturen.
  Het luchtje krijg je er gratis bij.
  Martine misschien kun je in Afghanistan een tweedehands runnersworld beginnen.
  Wij sturen dan ook oude polartjes op.

 3. Hans V. schreef:

  Hier was het bewolkt, dus konden we de sterreregen niet zien.
  De abnormale regenval is wellicht ook een gevolg van het broeikaseffect. In de toekomst wordt Afghanistan misschien wel een stuk groener.
  Succes met de survival.

 4. jeewee schreef:

  En wij maar klagen over het herfstweer in NL.

 5. Lodewijk schreef:

  En wij hier in dit koude kikkerland denken dat regen hier al een structureel probleem is. Daar in de woestijn moet dat wel mooi zijn met die vallende sterren en kijk wel aan wie je ze afgeeft die schoenen.
  We zitten er natuurlijk niet op te wachten dat de één of andere Afghaan, uitgerekend met jouw afgedankte schoenen de marathon van Rotterdam gaat winnen.

 6. John schreef:

  Zo’n survival is wel heftig. Dat kan waarschijnlijk alleen nog als defensie je werkgever is. Iedere andere werkgever zou worden teruggefloten door de arbo-dienst, uit angst dat na de run de helft van het personeel in de ziektewet zou zitten 🙂 Succes met dat karwei!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.