Van Urzugan naar de Spark Marathon Spijkenisse

De afgelopen 10 weken heb ik mij sinds lange tijd weer aan een serieus marathon schema gehouden. Rob Veer heeft voor mij een schema op maat gemaakt en ik heb zo goed als het kon alle trainingen in de woestijn van Urzugan gedaan. Een pittig schema vooral omdat het parcours zwaar is en ik probeer 5 trainingen in de week te doen. Maar ook omdat ik weer eens tempo trainingen gedaan heb. Het werk heeft het niet altijd toegelaten om alles te kunnen lopen maar we zijn creatief genoeg geweest om te compenseren.
Zo hebben we vanochtend onze patient naar de ward overgeplaatst en hebben Marco en ik vanmiddag de 3 uursloop van gisteren gedaan. Dat ging redelijk wel. We liepen 30 km in 3 uur en 2 minuten.
Dat alles voor een poging om een PR te gaan lopen in Spijkenisse op 13 december. Mijn tijd staat sinds 2006 op 3.39.24, gelopen toen ik in het dreamteam van Runnersworld zat. Daarna heb ik niet echt meer getraind voor een snelle marathon maar ben ik meer de trails en de ultraweg ingeslagen.
In Spijkenisse wil ik weg gaan op 3.30 uur, wat betekent dat ik 12 km per uur moet lopen. Helaas moest mijn persoonlijke haas Hans afzeggen maar er zullen ook hazen zijn via de organisatie Spark. Als die niet te onregelmatig lopen ga ik proberen bij hun te blijven.
Maar ik heb uit betrouwbare bronnen dat er nog een andere sympathieke ultraloper is die me eventueel wel wil hazen. IK wacht af en hoop dat het gaat lukken.
Of ik een pr kan lopen zal afhangen van de omschakeling van Urzugan naar Nederland en de weersomstandigheden. Het is een behoorlijk open parcours en dus als er veel wind is kan dat een zware tegenstander worden.
9 minuten van een pr af lopen is behoorlijk wat, maar niet geschoten is altijd mis. Ik denk dat ik het in me heb om 3.30 te kunnen lopen.
De route is iets aangepast ten opzichte van 2008. Er is een mogelijkheid dat er begeleiding mee fietst. Eens kijken of ik Ingrid zo gek kan krijgen, die loopt tenslotte volgende week Olne Spa Olne en zit dus nog in haar herstelfase. Kan ze lekker uitfietsen in Spijkenisse.

20 thoughts on “Van Urzugan naar de Spark Marathon Spijkenisse

 1. 9 minuten (slik…) Dat is nogal een opgave. Maar ja, dit jaar heb je met je ultra’s natuurlijk wel heel veel endurance opgebouwd. Succes met de laatste loodjes.

 2. Ach wat voor de één een belemmering is is voor jou een uitdaging !
  Live life to the max toch ? Hazen genoeg zo te lezen, gaat helemaal goed komen, ik denk dat je versteld staat van je eigen prestatie, Martine. Krijg je al een beetje zin om naar NL te gaan ?

 3. met de trainingen en ultra’s e.d. die jij achter de rug hebt, moet het er zeker toch wel inzitten hoor. Groot gelijk dat je het in ieder geval probeert! Succes met de laatste trainingsloodjes in het heftige Afghanistan!

 4. 3:30 is een hele flinke verbetering van je PR. Je uithoudingsvermogen zal geen probleem zijn en met het schema gericht op tempo sta je straks supergoed voorbereid aan de start. Succes en veel plezier op weg naar je PR!

 5. @mary-ann; het aftellen is begonnen :-)als het er bijna is heb je er steeds meer zin in.
  Daarvoor probeer je er niet te veel mee bezig te houden.
  Dus ik heb er veel zin in !!!!!!!!!

 6. Als de wind zich enigszins matig opsteld is het zeker een parcours met kansen. Vandaag tijdens het trainen nog aan je gedacht. Hier met de stevige wind en regen trainend langs de Oude Maas. Jij met je neus in het woestijnklimaat. Allebei negen minuten van ons pr aflopen? Okay, it’s a deal!

 7. Martine, Die hazen zijn van het Asics pacersteam met voornamelijk belgische uitralopers. Het is het team waar ik ook van deel uit maak. Wij hebben een naam hoog te houden wat betreft tempo vlak houden en ondersteuning onderweg. Vertrouw maar op ze dan komt het goed.

  ivm met mijn longontsteking zal ik zelf daar niet lopen

  gr hennie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.