Verboden bergen

Toen ik hier kwam alweer bijna 3 weken geleden had het gesneeuwd. De bergen liggen zo vlakbij dat ik ze bijna kan aanraken. Alles was wit. Nu is alles groen, ook hier is het overdag al rond de 15 graden. Als de zon schijnt is het al echt warm tijdens het lopen. Plots komen er op de flanken van de bergen overal paden tevoorschijn.
Je kunt het van 2 kanten bekijken. Prachtig dat ik uitzicht heb op de bergen waar ik zo van hou en zo graag op ren. Sadistisch dat ik tegen die bergen aankijk en er niet heen kan. Zeker nu, de paden lijken me te roepen. Soms kijk ik er dromerig naar en is het goed en soms wil ik gewoon over de muur springen en de paden ontdekken. Dan maakt mij het erg onrustig.
Het ziet er onbewoond uit, maar er zullen vast kleine dorpjes aan liggen. Afghanen maken geen paden als het nergens heen gaat. Ook zie ik soms een kudde schapen lopen, de herder loopt er vast tussen.
Des te vaker ik de bergen zie des te meer paden ik ontdek. Mijn collega’s zeiden al’ straks zie je hofstede daar ineens rennen boven op een berg’ .IMG_4186
En toch, als iemand mij nu zou zeggen , ga maar een uurtje rennen daar, zou ik dat doen, durven? Ik weet het niet goed, als ik mijn verstand gebruik niet.
De kans dat je op een IED loopt is altijd aanwezig. De kans dat je de verkeerde mensen tegen komt ws ook. Maar die gedachten vervagen bij de aanblik van de bergen.
Eigenlijk is het zoiets als een kind in een snoepwinkel zetten en dan zeggen je mag niets. Gelukkig kan ik mijn gezonde verstand gebruiken en alles relativeren ook al hoor ik de roep van de bergen.
Ik hoef de keus ook niet te maken want er is niemand die zegt dat ik een uurtje mag rennen. Ik doe het met het rondje op kamp met het uitzicht op die bergen en de paden.
Zo simpel is het.

1 thought on “Verboden bergen

  1. Martine,

    Gewoon de toestemming vragen aan de dorpsoudste en je kan gaan rennen. De toestemming krijgen van ISAF (of wat er van rest) zal een ander paar mouwen zijn,..

    Greetz Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.