Vrij!

Sommige dingen kunnen raar lopen. Ik deed mee aan het schrijvers project van defensie en afgelopen November kwam het boek Task Force Uruzgan uit. Er kwamen 3 verhalen van mij in.
Nu, zo vlak voor de periode waar herdenking en vrijheid weer gevierd wordt, staan er voor mij 2 bijzondere gebeurtenissen op het programma.

In het kader van het lustrumjaar 65 jaar Viering Bevrijding rijdt gedurende vijf weken de trein Stilstaan bij vrijheid door het hele land. De vrijheidstrein is een project van het Nationaal Comité 4 en 5 mei in samenwerking met de NS en vele andere partijen.
Morgenavond is er een stop in Utrecht. Daar is een avondvullend programma georganiseerd. Een verhaal van mij zal daar een theatrale bewerking krijgen en voorgedragen worden.

28 april zal het Posthuis Theather uit Heereveen een voorstelling geven wat de naam VRIJ 1945-2010 heeft. Ook hier wordt een (ander) verhaal van mij gebruikt.

‘VRIJ 1945-2010’
is een een theatraal avontuur over vrijheid en de samenhang der dingen. Gemaakt door Wouter Daane in opdracht van het Posthuis Theater. En gespeeld door tientallen amateurs uit Heerenveen en omgeving.
VRIJ zijn.  Wat heeft ons dat in meer dan een halve eeuw opgeleverd. Naast de lessen die wij hebben geleerd of hadden kunnen leren, is er ook genoeg ruimte voor het plezier en het genieten, de verbazing en de verwondering. ‘VRIJ’ neemt het publiek mee naar verschillende locaties, ook buiten het Posthuis Theater. Elk podium staat voor een periode, een moment of een gegeven wat met vrijheid, bevrijding of bezetting en onvrijheid te maken heeft.

Bij beide voorstellingen ben ik uiteraard uitgenodigd en ik vind het erg spannend hoe het zal zijn om mijn eigen verhaal en ervaringen uit de mond van een ander te horen.

6 thoughts on “Vrij!

  1. Wat ontzettend leuk dat ze je werk hebben uitgekozen! Heb je ook inspraak gehad hoe het gebracht kan worden? Ben bwnieuwd hoe je het gaat vinden! Veel plezier!

  2. Wat ontzettend leuk dat ze je werk hebben uitgekozen! Heb je ook inspraak gehad hoe het gebracht kan worden? Ben bwnieuwd hoe je het gaat vinden! Veel plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.