Colombia – Van Bogota naar de Tatacao woestijn

Was Colombia 10 tot 15 jaar geleden nog het terrein van de guerrilla en van drugs criminelen, nu is het een redelijk veilig land die ontdekt wordt door de toeristen en dat is niet voor niets. Het is enorm divers qua natuur en steden. Reden voor ons om een rondreis te maken van drie weken. 
We zijn gestart in Bogota, een stad die enorm verrast. 9.5 miljoen inwoners, absurd veel.
Boven de stad op 3152 meter ligt de kerk Monserrate. Je kunt een treintje nemen wat recht omhoog gaat en je naar de top brengt, vanaf daar zie je beneden de stad liggen. Dat lijkt dan al enorm maar je ziet er maar een stukje van eigenlijk. De stad is omringd door bergen. Je kunt natuurlijk ook naar boven lopen. 1500 treden en je hebt 500 meter geklommen. Uiteraard heb ik dat gedaan in de vroege morgen toen ik een klein uurtje wilde rennen. Tot mijn verbazing was het druk met hardlopers rond 7 uur. The place to be als je rent blijkbaar.
Een andere aanrader is een fietstour door de stad. Een lokale gids fiets met je mee en vertelt  je alles over de stad en de geschiedenis en laat zowel de goede als de slechte wijken zien( daar zou je zelf niet heen gaan). Candelaria, de leukste wijk van de stad vol hippe tentjes was in het verleden de grootste criminele wijk van de stad. Nu hip en trending met de leuke smalle straatjes en koloniale huizen.
Een ander ding wat ik erg tof vond zijn alle kunstwerken van gravitti, fantastisch, het fleurt alles enorm in en ze zijn gewoon echt heel tof! Je komt ze overal tegen en je gids kan er van alles over vertellen.
Kortom. Bogota is leuk en heeft mij verrast. De moeite voor een bezoek!

Vanaf daar zijn wij door gereisd naar Viellevieja. 5 uur rijden en het laatste stukje met de boot de Rio Magdalena over want dat scheelt 2 uur omrijden.
Plots op zeenivo en 10 graden warmer (32 graden) . Het is woestijn gebied en ligt tussen de twee uitlopers van de Andes . In het slaperige dorpje Viellevieja is het fijn vertoeven op het dorpsplein met een biertje. Het is zo klein dat je er in 10 minuten doorheen gewandeld bent.
Met een gids zijn we de volgende dag om 5.30 op pad gegaan om de zon op te zien komen en hebben we een paar mooie wandelingen gemaakt in een bijzonder gebied. Een deel ligt vol met rode rotsformaties en een ander deel met grijze rotsen. Ertussen cactussen en mooie vergezichten. Onze gids, een oudere Colombiaan deed enorm zijn best om ons van alles te vertellen. Mijn Spaans gaat steeds een beetje beter en dat is Leuk want zo kunnen we wat communiceren met de locals. De Colombianen zijn enorm vriendelijk en maken altijd wel een praatje.
Vanaf hier zijn we naar Tierradentro gereden. Een mooie rit van uurtje of 6 naar het hart van de Andes. Wordt vervolgd.

Dit bericht is geplaatst in Reizen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.