De CCATT en rennen in Ohio

imageSinds vrijdag ben ik in Dayton, Ohio, op de Wright Petterson Air Force Base. Een enorme base met rond de 30.000 militairen. Ik doe er de CCATT, critical care air transport team. Een geweldige opleiding waarmee Nederland straks 3 eigen teams heeft om zwaar gewonde militairen terug te brengen naar oa Nederland. Door de lucht welteverstaan.
Het is erg pittig, veel stof en alles gaat erg rap, maar ook erg boeiend! image
Uiteraard probeer ik ook te sporten, dat valt niet mee want de dagen zitten enorm vol.
imageMaar afgelopen weekend heb ik wel twee leuke rondjes gerend. Op de base kun je makkelijk 10 km lopen. Het is wel bijzonder want het is erg groen. Er wonen officieren en er ligt een enorme golf course. Er is een mega supermarkt, bioscoop, 3 gyms, een zwembad, en nog veel meer. In feite hoef je de base niet af.
imageDus heb ik zaterdag een rondje base gelopen. Even de stijfheid van het vliegen eruit. Lekker 45 minuten een beetje rond gekeken/gerend. Tijdens het rondje kwam ik een andere loper tegen en al snel raakten we in gesprek. Hij vertelde dat er bij Yellow Springs een state park ligt en dat daar mooie trails liggen. John Bryan state park. Dus vertrokken wij zondag ochtend vroeg die kant op, het was maar 20 minuten rijden. Totale rust, trails, vogels, eekhoorns, en de rivier. Ik heb 1 uur en 15 minuten rond gerend. Maximaal genietend, Heerlijk! Langs de rim waar je beneden de rivier ziet liggen om uiteindelijk naar beneden te rennen en even aan imagede waterkant te genieten van de stilte.
Na 10 uur zag je de eerste wandelaars verschijnen, tijd om voor ons om te gaan. De eerste twee loopjes pakken ze me in ieder geval niet af! image
Volgend weekend eens kijken of we nog een mooie trail mee kunnen pikken.
Maar eerst een week diep in de boeken voordat het zover is.

Dit bericht is geplaatst in Reizen, Werk met de tags , , . Bookmark de permalink.

2 reacties op De CCATT en rennen in Ohio

 1. Timo schreef:

  Al jaren lees ik je blog met veel plezier. Wat een toeval, volgend jaar staat op de to do list The airforce marathon in Dayton. Elk jaar in september!

  Als ex marechausee is deze loop net als de marinecorps marathon de juiste adrenaline-boost.

  Veel plezier nog.

  • martine schreef:

   Leuk Timo! Aanrader hier is echt het airforce museum! De moeite waard.
   Zie hier op de base genoeg activiteiten, fiets wedstrijd en loop wedstrijdjes. Heb er alleen geen tijd voor helaas. Maar kan me voorstellen dat ze een marathon organiseren, leuk! Hou me op de hoogte!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.