Werken en trainen in de bergen van France

imageOndertussen ben ik al 1.5 week hard aan het werk in hotel Espirit Montagne.
Werken in de horeca heeft eigenlijk best wat overeenkomsten met werken op de spoedeisende hulp. image
Piektijden, multitasken, met mensen omgaan, alleen zijn de gevolgen minder erg als je dingen vergeet.
imageIk vind het leuk, vooral omdat je nu wel de tijd kan nemen voor de gasten. Het hoort bij het werk. In het ziekenhuis lukt dat niet altijd omdat er te veel andere belangrijke dingen wachten.
Hoe dan ook, ik vermaak mij prima. Na het ontbijt en tafels dekken voor de avond kleed ik mij om en ga ik op pad om te trailen of op mijn mtb een stuk te fietsen.

Afhankelijk van hoe laat ik begin in de namiddag plan ik een lange of korte route. Het is soms lastig om een rustdag te nemem omdat de bergen je heel de dag aankijken.
imageOok hier is het erg warm, gelukkig zijn de nachten wat koeler dan in NL.
Ondertussen heb ik al een paar ontzettende mooie tochten gemaakt.
Het is bijzonder om te zien dat ik best snel hersteld ben van de Zugspitze. Een paar dagen stijf maar dat liep ik er snel weer uit.
Iedere dag na de zugspitze heb ik gelopen of gefietst. image

Ik heb denk ik nog nooit zoveel hoogtemeters gelopen in bijna 2 weken tijd.
De lokatie van het hotel is echt super. Een paradijs voor trailers! Vanuit hier kun je alle kanten op. Of je rijdt een stukje en neemt ergens anders een route.
Ik heb ondertussen al een paar hele mooie routes gelopen en gefietst. Col de Bise, het deel rond Dent D’och, een mooi rondje langs lac la plagnes en lac de Tavaneuse, Col de Ferret rondje en het een en ander rond gefietst.
De trails zijn eindeloos en van ongekende schoonheid.
imageOp de mtb wil ik nog een rondje port de soleil fietsen. Het is echt lastig om niet iets te doen. Als ik me voorneem om niets te doen ga ik toch even een uurtje fietsen. Een rondje langs de rivier heen en weer is rond de 20 km en vrij vlak, een mooi uitrij rondje dus.image
Een ander ding van hotel Espirit Montagne is dat hier een ongelofelijk goede kok werkt en die zet maaltijden op tafel dat is ongekend! ik denk dat ik hem mee naar huis neem!
Het eten is iedere dag een feest!
imagekortom, hard werken is zo helemaal niet erg. Een perfect trainingskamp!
De routes die ik gelopen heb zal ik thuis nog eens uitwerken als ik wat meer tijd heb. En de fotos in een filmpje zetten.
Nog een dikke week in de bergen verblijven en afsluiten met de Ice Trail, wat een heerlijk vooruitzicht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.