12de Pijnenburg bosmarathon (31,6 km)

Eigenlijk stond er niet echt iets in de planning qua sport dit weekend. Het was weer tijd voor het jaarlijkse vriendinnen weekendje maar dat werd, door omstandigheden, een avondje eten met de meiden.
Dus kon ik best een stukkie gaan rennen in het bos.
Bij de club van Gert was een bosmarathon, 4 rondjes van 10,5 km. Ideaal omdat ik daardoor eventueel de keus had om 2,3 of 4 rondjes te lopen. Ik ging wel weg om 4 rondjes te gaan lopen maar was niet helemaal fris.
De afgelopen week was een hele drukke werkweek, nachten van 5 uur slaap en lange dagen. Dat zorgde ervoor dat ik ontstoken amandelen kreeg. Dat is altijd mijn sein dat ik op moet letten. Ik had ook heel de week niet gelopen omdat ik gewoon geen puf had.
Maar met de geur van bos en regen in mijn neus begon ik aan het eerste mooie rondje. Samen met Richard die al snel weg was omdat de Garmin leeg was (zie foto). Daarna heb ik kletsend met Jet het eerste rondje gelopen. Hierna volgde er even een plasstop voor ik aan het tweede rondje begon.
Even met wat bekende twitteraars gelopen maar ik heb me wat laten zakken omdat ik een relaxed tempo wilde lopen.
Het rondje was heerlijk, ik hou niet van rondjes lopen maar dit rondje was de moeite waard. In het bos, bijna allemaal onverhard. Klein stukje omhoog en omlaag van de mtb route en weer terug op de atletiekbaan.
De organisatie was prima in orde. Goed aangegeven, overal vrijwilligers, 2 drankposten, en een lage prijs (15 E). En ook niet onbelangrijk, overal ontspannen lopers om je heen.
Het derde rondje weer een plasstop bij het begin en daar voelde ik al snel dat ik niet meer soepel liep. Zwaar gevoel en gewoon niet soepel. Ondanks dat hoorde ik dan wel steeds van vrijwilligers dat ik nog soepel liep, nou dat voelde niet zo.
Hoe dan ook, ik besloot al snel om geen 4de rondje te lopen. Ik kon er nog wel een rondje uitpersen maar dat ging het doel volledig voorbij. Ik ben een soort aan het afbouwen naar het WK, en nu doorlopen omdat ik een marathon uit wil lopen heeft totaal geen meerwaarde als ik niet lekker loop. Een duurloop van 31.6 km is prima.
Dus stopte ik de klok op 3 uur en 1 minuut na 3 rondjes.
Erna nog gezellig met Gert en Richard een biertje gedronken om vervolgens weer naar de grote stad te rijden.
Volgende week nog de Veluwe Classic (16 uurs Adventure Race) met team Bart en dan is het gedaan met de trainingen. Dan doe ik niets meer tot het WK op 2 November.
Het is dan ook genoeg geweest, het was een pittig trainingsjaar en het is tijd voor het WK.

4 thoughts on “12de Pijnenburg bosmarathon (31,6 km)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.