De Utrechtse heuvel Trail

Dit jaar is het alweer het tweede jaar dat La Sportiva en Mudsweattrails een open klassement hebben over een prachtig stuk Utrechtse heuvelrug.
Het concept is simpel, je start bij Driebergen-Zeist station en eindigt bij station Rhenen, 30 km verder.
uht2Als je aan het klassement mee wilt doen, neem je een foto van de stationsklok bij begin en einde en die mail je. Alle info daarover vind je hier. La Sportiva geeft iedere maand prijzen weg aan de mensen die deel nemen en hun info opsturen.
Mijn plan was gewoon lekker lopen, een duurloop doen en vooral mijn hoofd leeg maken in alle rust. De auto geparkeerd bij Driebergen P+R en de gps aangezet. Ik was nog geen 4 km onderweg of er staken 3 herten over op het pad vlak voor me. Mijn dag kon al niet meer stuk.
Het begon vrij mistig en dat zorgde voor een uht4prachtig mystieke omgeving. Later kwam de zon door. Eigenlijk een prachtige dag om over de Veluwe te rennen.
De bomen zijn kaal maar de paden liggen vol met mooie kleuren bladeren. Het levert mooie plaatjes op.
De route heeft lange paden en een paar keer open vlaktes. Het is zeker 90% onverhard.
Ik ben ook haast niemand tegen komen gedurende de hele route.uht1
Het is 30 km genieten. Ik had soms wat moeite met het goede pad vinden ondanks de gps. Hier en daar was er wat afgezet omdat men bomen aan het omzagen waren. Maar al met al goed te lopen met de gps. Met de route beschrijving op papier heb je denk ik nog wel een uitdaging.
Na 31 km was ik Rhenen. Met de trein terug naar Driebergen. Ondanks een droog shirt uht3die ik mee had genomen stond ik te bibberen van de kou na 10 minuten en was ik blij dat ik in de auto de verwarming op stand 4 kon zetten.
Oh ja, ook fijn, station Driebergen heeft een AH en daar hebben ze eten, cappuccino en cola!
Voor 5.60 koop je een kaartje bij het station, met je pinpas. Dus neem die mee.
Kortom, een mooie route die echt de moeite waard is. 30 km op de trails en je maakt ondertussen ook nog 200 hoogtemeters.

5 thoughts on “De Utrechtse heuvel Trail

  1. Ja….het is een mooi route heb hem pas ook nog gelopen…we liepen hem alleen in het begin verkeer;-) 1ste kerstdag op herhaling met een groep andere trailrunners ๐Ÿ˜‰

  2. Oh ja, Ik heb vorig jaar eerst de trein genomen en ben toen terug gelopen naar de auto. Kon ik tenminste meteen in de auto gaan zitten opwarmen in plaats van eerst op een trein te moeten wachten. (alleen een thermoskan was misschien wel handig geweest .. Oh ik had mijn gasbrandertje wel mee kunnen nemen om iets op te warmen (of desnoods een esbit blokje) ๐Ÿ˜‰

    • daar heb ik nu nooit aan gedacht willem, maar dat is slimmer ja, eerst de trein en dan terug lopen!
      Esbit gaat ook snel btw ๐Ÿ™‚

  3. Lopen met routebeschrijving gaat goed, tot de zandafgraving tussen Veenendaal en Rhenen. Daar is de situatie veranderd en is een markeringspaaltje niet meer te vinden en een pad met afgesloten met bomen heb ik ook niet gezien. De rest is goed opletten maar zeker te doen.

    En Auto in Rhenen, met de trein naar Driebergen en dan lopen vond ik ook makkelijker. Tussen kerst en oud & nieuw nog maar een keer gaan lopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.