Het lustrum van de wandeltochten – dit keer Massif du Chablais

imageHet was alweer de 5 keer dat ik met Nico een groep wandelaars door de bergen gids.

Wat ooit begon met een vraag om hulp is uitgegroeid tot een kleine traditie. Iets wat Nico en ik vooral met veel plezier doen.image
De vorige edities waren steeds huttentochten. Dit keer hadden we gekozen voor een andere optie. Wandelingen vanuit het leukste trailhotel in Frankrijk – hotel Esprit Montagne.
4 wandeltochten die wij met zorg hadden uitgezet met hulp van Alke. Alles hadden we verkend en onze conclusie was dat het 4 hele afwisselende routes waren.

imageOmdat op dag 1 het weer het beste zou worden de komende dagen hadden we gekozen om Cornette de Bise op die dag te doen. Ik heb 3 wandelaars meegenomen via de lastige rotsige kant en Nico de rest via het wat betere kant. image
We zouden elkaar weer zien  voor de lunch op de top op 2432 meter. Een prachtig uitzicht op de top was de beloning. Niet iedereen haalde het naar de top maar desondanks voor iedereen een mooie dag.
les Cornette de Bise – 1290 hm / 12 km.

imageDag twee werd het rondje Mont de Grange. Een mooie lange klim in regenachtig mistig weer. Rotsig en een mooi groen bos wat overgaat in groene velden op de top. Met een koffie stop in de hut kon iedereen weer warm worden. image
Ik pakte met Didier nog even de top mee om via een omweg weer bij de groep aan te sluiten.
Mont de Grange – 1230 hm / 16 km.

imageDag drie is mijn favoriete rondje, Col de Bise.
Het weer was afwisselend mist en zon. Maar toen we na een klim van 650 hm boven waren trok het open. We mochten genieten van hele groepen steenbokken.
image
De km’s over de kam was voor sommige nogal een uitdaging maar de route was zo mooi dat men dat snel weer vergat. Via het lac Darbon nog een klimmetje om weer af te dalen naar de geitenboederij.
Col De Bise – 1000 hm/ 12 km.

Dag vier was het weer stralend weer ondanks dat het kouder was. Roc de  Taveneuse.

imageHet gebied stond vol bloemen! Een klim van 700 meter en voor mij en Didier nog een extra 200 meter naar het kruis van Pic De La Corne. image
Door een bossig gebied om uiteindelijk via de flank uit te komen bij Lac de Taveneuse. Een technische lange afdaling zorgde uiteindelijk voor een mooie laatste wandeldag.
Roc De Taveneuse – 1415 hm /13.5 km

image4 hele afwisselende mooie wandelingen. Heerlijk Eten en slapen in hotel Esprit Montagne, eigenlijk was het voor iedereen een hele goede constructie. Bijkomend voordeel was dat de mensen die wat minder liepen of een rustdag wilden dat zo konden regelen. Wij kennen de routes goed om ook shortcuts te kunnen nemen.
Er liggen daar nog heel veel routes die wij willen lopen dus het zou zomaar kunnen dat het volgend jaar weer de uitval basis wordt voor de zesde editie.

Voor mij was het een perfecte trainingsweek. Ik ren regelmatig heen en weer om hier en daar een hand uit te steken. Doe wat topjes aan met de betere lopers uit de groep.imageimage

En ik heb twee dagen voor de wandelingen ook nog twee dagen getraind. Oh ja, en op de race fiets Col de Bassachaux. image

Totaal 81 km en 7000 hm hardlopend en 800 hm en 35 km op de fiets. Komende drie weken wat onderhoud en dan knallen op de UTMR!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.