De Koning Van Spanje – een klassieker, nu al

imageEigenlijk was het plan om de afgelopen dagen in de bergen te zijn. Ik zou samen met Nico de route voor de wandeltocht in augustus lopen. Rugzak en tentje mee en 3.5 dag lopen.
Maar net als verleden jaar speelde de sneeuw ons parten. Het zou gaan sneeuwen en zeer waarschijnlijk zou de etappe die we vooral wilden lopen niet te doen zijn. Er zou 20 cm sneeuw vallen en weinig zicht. Dus met pijn in ons hart hebben we het verzet. image
Zo kwamen we plots terecht bij de Koning Van Spanje, een prachtige trail in zuid Limburg.
We konden nog een nummer bemachtigen en het werd een mooi weekend Limburg. Dagje Maastricht en in de vroege morgen op zondag eerst Scarabee helpen in de stand. De speedcross voor 89,95 euro deed het weer goed! Het werd gelijk een weerzien met heel veel bekenden!
Net voor de start omkleden en hup op pad. Samen met Nico eens kijken hoe de benen het gingen doen in de Limburgse heuvels. We hadden beiden enorme spierpijn gehad van de 57 km de week ervoor, beiden niet gelopen heimageel de week door die enorme spierpijn.
Het eerste deel liep ik redelijk. Ik had wat last van mijn heup, was met mountainbiken op mijn heup gevallen en dat voelde stroef. Het afdalen ging daarentegen wel lekker.
De route is genieten maar dat kan bijna niet anders als de parcourmaker een trailer in hart en nieren is en daar vandaan komt. Een betere reclame kun je niet maken voor Limburg. Heuvels, vergezichten, een waterdoorwading, heerlijke single tracks, mooie klimmetjes en afdalingen, open delen en bosgebieden. Twee posten op 12 en 24 km met enthousiaste vrijwilligers en genoeg eten en drinken waardoor je er net te lang blijft hangen. Tussen 16 en 21 km voelde alles stroef maar bij de post is het dan nog maar 13 km en dat is vrij overzichtelijk.
Vanaf de post verdween dat eigenlijk weer en liepen we de laatste 13 km toch nog lekker door. Ondertussen zeiknat want het was gaan Regenen.
Dit keer een extra mooie lus weer naar boven en een lange afdaling naar beneden om vervolgens bij de finish te komen waar dan een overheerlijke rijstevlaai en een Erdinger bier op je wacht. Al met al best aardig gelopen na een week zere bovenbenen. 37 km, bijna 1000 hoogtemeters in 4.23 uur. image
image

De 5de editie van de koning van Spanje is nu al een klassieker. Een prachtig parcours, niet te druk en goed georganiseerd. Je zou bijna gaan verhuizen naar Limburg, was het niet dat ze zo raar praten daar.

Nb- dank voor alle foto’s van bekenden en onbekenden!

1 thought on “De Koning Van Spanje – een klassieker, nu al

  1. En deze Limburgse (praat ik raar?) schitterde weer door afwezigheid. Aan mijn Twitter tijdlijn te zien waren er allemaal deelnemers van buiten de provincie 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.