Trailen tussen de autos in de Ardennen

In de komende weken wil ik nog wat trails lopen, zomaar ergens. Voor ik straks alleen maar maanden beton ga zien.
chatillon1sept2008015Uiteraard de UHT een keer helemaal doen. En het Krijtpad staat ook nog op die lijst.
Maar ook wil ik graag eens zwerven rond Chatillon. Dat ligt vlak bij de Orval abdij. Maar laat dat nu niet de reden zijn. Ok het maakt het nog beter, een bierabdij vlak bij.
Maar Chatillion heeft een stukje geschiedenis waar ik tussendoor wil rennen. Tijdens de tweede wereld oorlog waren er veel Amerikanen gestationeerd in dit deel van de Ardennen. Vele hadden een auto, en die oude auto’s liggen allemaal in het bos daar.
Toen de soldaten naar huis gingen konden ze het niet betalen om de auto mee te nemen. Ze verstopte ze in het bos. Sinds die tijd hebben anderen ook hun auto achter gelaten. Militairen die na de oorlog daar waren gestationeerd.
Rond het dorp verstopt in het bos ligt een imposant historisch autokerkhof met auto’s uit de jaren 50 en 60. chat
Over een gebied van 20 bij 120 meter staan Europese en Amerikaanse autowrakken netjes naast elkaar, het zijn er rond de 200.
Voor de liefhebbers, er liggen onder andere,
Opel-Rekord, Opel-Kapitan, Volkswagen-Kever, Volkswagen-Transporter, Ford-Taunus,
Simca, Renault, Citroen-Traction-Avant, Fiat, Austin, Mercury, Studebaker, Vauxhall, Chevrolet, Plymouth, Buick en Panhard.
Nu ben ik niet zo van de auto’s maar dit verhaal heeft me altijd getrokken. En ik wil er graag eens gaan rennen en de sfeer van toen proeven. De verhalen gaan al even dat men het wil gaan opruimen, misschien is het ondertussen al gedaan.
Het is altijd een soort publiek geheim geweest. Men heeft er nooit veel gerucht aan gegeven maar sinds de natuur organisatie ervan weet moet het weg.

1 thought on “Trailen tussen de autos in de Ardennen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.