De Ermelosche heide en klimmen bij Monte Cervino

Afgelopen week had ik het genoegen om een paar keer op de Ermelosche Heide te lopen. Veel te weinig naar mijn zin omdat de werkdagen erg lang waren.
Maar stiekem heb ik wel 3 keer kunnen lopen. 2 keer een rondje van 7 km en 1 keer een hele leuke oriëntatie loop van 10 km.
Bij defensie heeft de sport meestal een paar oriëntatie lopen liggen. Een kaart waar zij de punten al ingetekend hebben en er op de hei en in het bos paaltjes te vinden zijn die op je kaart staan.
Met z’n 5 en 1 kaart, dat vraagt om moeilijkheden maar dat ging eigenlijk best soepel.
Vooral ook best lastig op een open hei oriënteren. Maar al met al deden we het toch best goed.
Ik begin oriënteren echt steeds leuker te vinden en wordt er steeds een beetje beter in. Oefening baart kunst. Net voor het donker werd waren we terug op de kazerne. Voor sommige was dit de eerste oriëntatieloop ooit en die waren gelijk enthousiast.
Gisterenavond sloten we de oefening af en heb ik vannacht eerst 11 uur bijgeslapen.
Vandaag stond er een klimtraining op het programma. Girlzonamission gaan bijna naar Slovenië en dus moeten we ook een keer samen klimmen.
Even herhalen hoe het zit met zekeren, knopen maken en vooral klimmen.
Vertrouwen hebben in elkaar en in wat we doen.
Een paar leuke routes geklommen, 5A lukt maar bij 5B sodemieter ik er toch steeds af halverwege. Ook hier baart oefening kunst. Wat vaker doen en wat meer uit de benen klimmen zodat de armen wat minder verzuren dan komt die 5B vanzelf.
Er gaat nog een cursus voorklimmen gevolgd worden zodat we ook buiten op de 35 meter toren mogen klimmen.

1 thought on “De Ermelosche heide en klimmen bij Monte Cervino

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.