Geen probleem maar een uitdaging

Tijdens een oefening wordt je ontzettend geleefd en dat strookt niet altijd met wat gewenst is, in ieder geval niet bij mij. Ik ben op oefening met defensie en daarbij zijn we een nieuw soort tenten ziekenhuis aan het uittesten. Daarin worden er nog vele andere processen geoefend.
Een hele drukke dag en avondindeling zorgt ervoor dat ik geen tijd meer over hou.
Dat is niet heel erg goed voor mij. Een hele dag binnen zitten is al niet fijn als je op de hei bent maar ook niet even kunnen sporten maakt mij langzaam obsessief.
Vandaag heb ik een paar keer een poging gedaan, in ieder geval in mijn hoofd, om even te gaan rennen. Al was het maar een half uurtje.
Helaas, steeds was er weer wat waardoor ik niet weg kon.
Vanavond dan? Na het eten  overleg en daarna dan? Helaas, om 20 uur nog een overleg.
Dan maar rond de klok van 21 uur. Samen met 2 collega`s toch even de hei verkennen ook al is het dan alweer zo donker. Als het dan niet lukt vreet ik mijn kisten op.
Morgen in de vroege ochtend plannen, ook een optie? Maar als je om 7 uur aan het ontbijt moet zitten is het niet echt mijn ding, om half 6 gaan lopen. Bovendien duren de dagen ook te lang om zo achterlijk vroeg op te staan.
Het maakt me ook wat onrustig, de gedachte dat ik tot donderdag niet kan sporten.
Waarschijnlijk komt het ook doordat het WK nu rap nadert en er nog maar 3 maanden zijn om te trainen. Daar gaat dan nog 2 weken af voor afbouwen naar WK en er is nog maar 2,5 maand over. Dan lijkt een week verlies best veel.
Maar ja, aan de andere kant, volgende week vrijdag beginnen we aan een 50 urige adventure race in Slovenië en dus is dat wel gelijk een serieuze training en maak ik deze week weer goed.
De komende maanden vanaf Slovenië staat er serieus veel op het trainingsprogramma dus misschien moet ik het wel gewoon los laten en deze week zien als rustweek qua sport.
Maar het is niet alleen dat gevoel, het is ook even buiten zijn, even het hoofd leeg maken, en vooral fysiek inspannen.
We zullen zien, problemen kennen we niet bij defensie, wel uitdagingen.
Mijn uitdaging ligt bij hier en daar een beetje tijd vinden om te sporten.
Oh ja, een andere uitdaging is een boek lezen in een setting waar steeds mensen zijn. Ik heb al 5 bladzijden gelezen!

2 thoughts on “Geen probleem maar een uitdaging

  1. herkenbaar 🙂 bij mij naast het werk, meestal ook een peuter die wel eens roet in het trainingsschema gooit en mijn doelen zijn dan maar een fractie van wat jij van plan bent, bij mij is het dan soms ook effe een grrrrrr-momentje en niet liever willen dan toch effe gaan lopen. HOpelijk lukt het je toch de komende dagen!!
    Dat boek ziet er interessant uit, zet ik op mijn lijstje 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.