Herstellen of luieren?

Afgelopen week was een drukke week met werk en dingen doen die niet zo heel veel met sport te maken hadden. Dat was bewust omdat ik er niet heel veel tijd voor had gedurende de week en in het weekend geen tijd voor wilde maken.
Meestal voel ik heel goed aan mijn lichaam wanneer ik even wat rustiger aan moet doen. Dat volgt meestal op drukke weken qua sport en werk. Dan voel ik dat mijn lijf een soort stram is. Ik krijg wat pijntjes, zoals een geïrriteerde bursa bij mijn hiel. Daar heb ik al heel lang een uitstekend bot en bij tijd en wijlen gaat dat irriteren. Dat zijn de signalen van even een rustweekje inlassen. Ik ben tenslotte ook geen 20, 30, 40 meer en dus heb ik geleerd om daar naar te luisteren.
Dus heb ik vooral weinig gelopen en iets gefietst.
Zo heb ik donderdag een stuk terug gefietst vanuit Oirschot. Om 17 uur op de fiets stappen na een intensieve werkdag is lekker maar 125 km was iets te ver. Dus heb ik het op 75 km gehouden en heeft een lieve vriendin me opgepikt.
Zaterdag heb ik een uurtje gerend en erna 25 km gefietst om erna heerlijk te bbqen zoals half NL deed.
Zondag was heel zwaar, op een bed in de tuin liggen lezen, eten, drinken, kletsen en af en toe omdraaien om wel aan beide kanten te bruinen. Luier dan dit komen de dagen niet.
Vandaag iets meer actief, 10 km gewandeld in een mooi natuurgebied bij Strijensas, ‘Plaat van het Land van Essche. Bekend om de vele vogels, zo zitten er veel lepelaars. Ik ben er vaker langs gefietst maar nog nooit echt doorheen gewandeld. Echt de moeite waard, bovendien een leuk rondje om te rennen!
Het water van het Hollands Diep heeft met zijn eb- en vloedbeweging een slikken- en plassengebied doen ontstaan dat na korte tijd al een grote vogelrijkdom kent. Om de begroeiing zo gevarieerd mogelijk te houden, grazen er Schotse hooglanders. De Plaat van het land van Essche is een nat wilgenbos met het on-Nederlandse karakter van een oerwoud. Als u kiest voor het extra rondje door dit bos dan waant u zich even in een andere wereld. Aan het eind van het broekbos moet u zelf met van een trekpontje weer naar de bewoonde wereld overzetten.

In de avond nog 36 km op de fiets gezeten.
Dan moet ik er ook nog even bij zeggen dat ik ongeveer 10 uur per nacht geslapen heb de afgelopen 3 dagen.
Het lijf is weer wat bijgetankt, eens kijken hoe het komende week voelt.
Grappig is dat ik door ervaring wijzer ben geworden. Ik word niet meer onrustig van momenten als dit. Ik weet dat het erbij hoort en dat je er eerder beter dan slechter van wordt om naar die signalen te luisteren.
Het was een heerlijk Pinksteren! Laat de temperaturen maar zo blijven tot Oktober!

1 thought on “Herstellen of luieren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.