Keek op de trainingsweek – the road to 100 mijl

De afgelopen week wilde ik vooral de belastbaarheid eens voelen. Het is bv heel lang geleden dat ik 4 dagen achter elkaar heb hard gelopen.
Dus heb ik dat weer eens gedaan. 5 dagen achter elkaar met een 15 km tempo, een tempo 5 km, 15 km trail met 320 hoogtemeters, 15 km dl en vandaag 2 uur dl. Dat brengt het totaal op 70 km.
Alles voelt ok. Vandaag had ik wat stijvere enkels maar niets bijzonders.
Ook begint er langzaam weer wat souplesse te komen. Zo liep ik de eerste 10 van een 15 km loop in 50 minuten. Lekker doorgelopen en het voelde goed.
Maar ook op de trail, plots was ik weer echt aan het afdalen. Springend, en met gebruik van mijn armen, geen gestamp maar souplesse, heerlijk! Ok, het tweede rondje ging een stuk minder soepel maar toch. Het begin is er. nd
Verder heb ik 2 keer een spinningles gevolgd. Spinning is leuk, erg explosief en mooie korte intervals. Tel daarbij een rondje krachttraining op (armen en rug) en dan heb je toch een behoorlijke trainingsweek.
De loopjes waren afwisselend, meestal nat van de regen. Gisteren (droog) gezellig bijgekletst met een vriendin. en vandaag een zwerfloopje gedaan met prachtige luchten toen de avond viel. Met op het laatst toch nog een stevige bui op mijn kop.
Niemand tegen gekomen, totale rust.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.