Steeds beter….

Afgelopen week was het doel om te proberen rond de 70 km te lopen. En dat zou dan ook nog pijnvrij moeten zijn qua rug, want zodra dat niet zo is wordt het bijgesteld.
Na nog een paar rug behandelingen bij de fysio voelt het allemaal al een stuk beter. De blokkade is opgeheven en er is geen uitstraling meer. Alles is nog wel wat stijf maar dat is ok, er is geen bewegingsbeperking.
Dus kon ik aardig lopen deze week, 11 km, 10 km, 16 km, 24 km en 11 km. En alles zonder klachten. Wel merk ik als ik langer dan 1.5 uur loop de rug wat verstijfd. Maar dat is geen probleem. Steeds wat rekken en dan verdwijnt het. Daarom ook de keuze om niet in Geldrop te gaan lopen. Zelf lopen, wat rekken als het nodig is en niet forceren.
Al met al ben ik blij met 72 km lopen in een week zonder echte klachten.
Aankomende week hoop ik nog wat looptijd te hebben tijdens een week militaire vaardigheden. De ervaring leert dat er meestal niet veel tijd is. In ieder geval moet ik de coopertest lopen met de fittest. Daar heb ik eigenlijk een hekel aan, maar ik hoef maar 1400 meter te lopen in die 12 minuten. Voor mijn functie en leeftijd is dat genoeg, bijzonder genoeg. Dat moet toch geen probleem zijn.
Langzaam kunnen de schema’s voor de 120 van Texel gemaakt worden. Eerst nog 3 weken op vakantie en daarna is het echt aan de bak, blessure vrij.

2 thoughts on “Steeds beter….

  1. Ik neem aan dat 1400 meter in 12 gelopen moet worden met een rugzak van 20 kg., kistjes aan en dan door een sloot van 1 meter diep.

    Wat een belachelijke norm voor professionals die naar oorlogsgebieden gestuurd kunnen worden. Ik hoor volgende week graag van je of er militairen zijn die het niet halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.