Het lijf is in ruststand maar het hoofd draait op volle toeren

Een dikke drie weken geleden heb ik het seizoen afgesloten met de prachtige EB.
Daarna verplichte rust door serieuze blaren. De blaren zijn ondertussen dicht maar wel heb ik bijzondere slangenvoeten. Een soort totale ontvelling, Mijn voeten weten ook dat het even rust is en denken het is tijd voor een nieuw vel. image
Na EB heb ik nog niet gelopen, geen zin en te gevoelige voeten. Wel wat bewogen in de sportschool. Uurtje spinnen hier en daar en wekelijks begonnen met bodypump. Een intense krachttraining voor heel je lichaam een uur lang. Spierpijn gegarandeerd. Het plan is om dat minimaal wekelijks vol te houden in ieder geval 1 keer.
Wat nu verder. Traditie getrouw neem ik een maand rust. Iets doen als ik zin heb en anders niet. Ik geloof daarin. Mijn lijf rust geven en een herstel periode inlassen.
Dan begin ik weer wat te doen begin oktober maar ook dat nog steeds hoe ik me voel en waar ik zin in heb. Freewheel tijd zeg maar. Geen lange dingen, misschien beetje meer korte dingen om weer eens wat snelheid op te bouwen.
Dat tot januari. En daar begint het plan in mijn hoofd vorm te krijgen.
Een groots plan waar ik nog niet van weet of het lukt. Maar waar ik voor aan het kijken ben, over aan het nadenken ben hoe ik dat moet aanpakken, waar ik wat voor wil trainen en welke wedstrijden daar in zouden passen. En dat begint serieus vorm te krijgen, nu nog het hoofddoel, het masterplan, voor elkaar krijgen.
Dus terwijl mijn lijf in slaapstand en herstelstand staat draait mijn hoofd op volle toeren.
En zo blijf je dan toch weer in balans…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.