Het zwarte gat

Vandaag twee weken geleden ben ik gefinished in de Echappee Belle. Dat was gelijk het laatste grote project van dit seizoen.
Wat een prachitg seizoen was het! Mooie trainingen in de bergen en een aantal geweldige wedstrijden met als hoogtepunten en grote doelen van 2015 het EK Adventure Racen en de EB. Vantevoren wist ik niet of dat ging lukken zo vlak na elkaar maar het ‘oude lijf’ heeft het toch mooi volbracht. image
En nu is er rust…..verplichte rust. Na het EK waren mijn voeten al aardig op de proef gesteld maar na EB waren de blaren niet van de lucht. Vooral twee grote blaren onder mijn voorvoeten. Hoe dat nu is gekomen weet ik wel denk ik. Er zaten twee kleine blaren en die had ik zelf al doorgeprikt. Op de post laten behandelen door een ehbo-er. En dat had ik niet moeten doen. Die heeft er iets van verband en tegaderm op gedaan. Dat heeft er voor gezorgd dat het enorme blaren werden. Maar goed, de intentie was goed.
Vooral 1 blaar werd later een grote pus ellende. Ik heb bijna een week niet normaal kunnen lopen. Nu is alles dicht, nog wel een dun fragiel geheel maar ik loop weer normaal. Rennen lukt nog niet, te gevoelig. Wel al gespind en dat gaat goed een uur.
Kortom, verplichte rust. Val ik nu in het bekende zwarte gat?
Eigenlijk niet, het is wel lekker om even helemaal niets te doen. Geen plannen, geen doelen, gewoon doen waar je zin in hebt. Dat geeft weer nieuwe energie voor nieuwe plannen die weer ontstaan. Ik geloof namelijk heilig in een periode van weinig doen na een periode van veel doen. Een reset voor je lichaam, tijd voor andere dingen die er soms niet van komen en vooral tijd om je lichaam even op adem te laten komen. imageDus freewheel ik lekker een tijdje en ben ik voorzichtig eens aan het kijken wat ik zou willen doen volgend jaar.
Staat er nog wat op de agenda dit jaar? Ja, het nk vertikal km, een 23 km  in Limone en de vertikal km in Foully. Maar dat is voor de fun en niets meer dan dat. Diezelfde week ga ik met Nico een week in Hotel Espirit doorbrengen om wat routes te lopen voor de wandeltocht in 2016. Daar heb ik enorm veel zin in. Rugzakje op, kaart mee en samen op pad.
Voor 2016 heb ik toch alweer een lijstje met wat dingen die ik graag zou willen doen. Zomaar een greep….
Corsica (110 km), Ronda Del Cimes (100 mijl), Grossglockner (110 km), Hoch Koenig man (80 km), Ut4m (100 mijl), Lavaredo (120 km), de PTL (heel ver), adventure race slovenie, adventure race tsjechie.
Dan ga ik ws nog 6 weken naar Zuid Afrika voor het werk in 2016 waar ik misschien de Ocean to Ocean mee zou kunnen pikken. Kortom een hoop mooie dingen waar ik nog eens allemaal over na ga denken en keuzes in ga maken. En dan heb ik het nog niet gehad over de twee 100 mijlers in de USA die al lang op mijn lijst staan.
Kortom, een rustperiode waar ik eens na ga denken wat voor mooie dingen ik hoop te gaan doen in 2016. Het afgelopen jaar was in ieder geval prachtig, en dat zwarte gat….daar val ik niet in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.