Naalden, triggerpointen enzo

Gluteus-minimus

Terwijl iedereen al druk de ene ultratrail na de andere loopt, loop ik nog maar erg weinig. Niet dat het mij bezig houdt maar ik zie het passeren op bv Facebook.
De irritatie aan mijn rechterkant komt van mijn Piriformis en de Glutus, de billen dus.
Afgelopen week heeft de fysio wat naalden op mijn bil en hamstring los gelaten, dry needling.
Voor hij begon bewoog hij mijn heup en bil door. Ik voel dan alles en kan niet goed doorbewegen merk ik. Na een sessie naalden is het bizar hoe een stuk beweeglijker ik gelijk ben.
Op advies van de fysio heb ik een triggerpoint roller aangeschaft om die punten zelf te stimuleren. Niet leuk en vooral niet prettig maar wel effectief. Had ik al gezegd dat ik de pest heb aan oefeningen ? c8d9e66e83f6d85cd37c9c4fd678c48e
Hoe dan ook, dinsdag gaan de naalden in mijn kuit want de hele rechterkant doet mee. Door die bilspieren trekken alle spieren overal aan en eindig ik uiteindelijk met een onwillige zijkant kuit, enkel en achilles/hiel.
Dus loop ik, kort en rustig. Het voelt weer iets beter dan de week ervoor maar ik ben er nog niet. Vooral als ik twee dagen achter elkaar ren voelt het die tweede dag niet prettig.
Dus loop ik nog even weinig maar probeer in ieder geval 7 uur per week te sporten. Dat lukt aardig met wat spinnen en bodypump.
En ach, slim trainen heb ik altijd gedaan. Relatief niet zo veel lopen maar wel genoeg uren sporten is ook een manier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.