Trail the night challenge- wat een mooie nacht!!!

imageGenieten kan zo simpel zijn. Je maakt een plannetje met een paar gelijkgestemden om een nachttrail te lopen. Die moeten een aantal factoren bevatten waar wij van houden.
Het hoeft niets te kosten, er moet vuur zijn, warme chocomel, een mooi trailtje en mag wel even duren. image
Dat samen met andere liefhebbers in het holst van de nacht.
En zo geschiedde. Het team van RunToTrail stak de koppen bijeen en zo werd een plan echt gemaakt. Trail the night challenge was geboren.
Hans bracht een partytent, stroom, gas en een kookstel, die we voor een keer mochten lenen van een sponser van de roparun.. Nico bracht Belgisch bier en een vuurkorf mee, mijn broer doneerde hout voor een hele nacht vuur. We kochten choco en het feest kon beginnen. Wing en Jeanet zorgden dat de post bemand imagewas, de choco warm was en hielden het vuur brandend.
Om 19 uur liepen we met een fikse groep trailers het donker in. Zeker 40 man zijn er gespot.
Ieder ging zijn eigen ding doen maar allemaal kwamen we na 7 km weer uit bij het vuur en de choco.
De een liep 1 rondje en vond het geweldig omdat hij nog nooit in het donker met hoofdlamp gelopen had. De ander was serieus dingen aan het doen qua km ’s en liep 7 rondjes. En zo kwam iedereen daar met zijn eigen plannetje. En dat maakt het voor mij ontzettend leuk. Iedereen kan zijn of haar ding doen, of dat nu lang, kort, snel of langzaam is, dat doet er niet toe.
Wij zorgden ervoor dat het plannetje uitgevoerd werd. image
Het was een erg gaaf gezicht. Ik liep samen met Nico en zag overal imagehoofdlampen verspreid over de route. We hadden wat breaklights opgehangen want voor sommige zijn een paar punten toch nog wat lastig.
Het parcours was een blubberzooi, op sommige plekken was het glibberen en glijden. Aan de ene kant van de route lag een mooi laagje sneeuw. Die factoren maakte het een lekker pittig rondje. Ik liep uiteindelijk 4 rondjes.
Lopers bleven na hun km’s even hangen bij het vuur om wat te kletsen voordat ze huiswaarts gingen. De diehards bleven natuurlijk tot het laatst en sloten af met een Duvel of een imageKarmeliet. Rond een uur of 2 kwam de laatste loper binnen en proosten we op een mooi trail the night challenge.
Alle positieve reacties maakten het voor ons extra leuk. Wij krijgen in ieder geval van zo’n projectje een ontzettende boost energie. Simpelweg omdat het tof is met weinig middelen maar veel passie een leuk event neer te zetten met liefhebbers.
Het gaat om genieten en afzien op de trails, dat samen met de andere ingrediënten zorgen voor het beste trailrecept. Voor iedereen toegankelijk en gratis en voor niets.
Ook erg tof dat mensen euro’ s in ons potje hebben gedoneerd. Daar houden we nog van over dus dat gebruiken we voor een volgend projectje op een andere locatie. Maar dat het vervolgd gaat worden is wel duidelijk! image
Wil je op de hoogte blijven wat we organiseren, volg ons dan vooral op onze RunToTrail fb site. De mooie foto’s zijn gemaakt door Evert Buitendijk Fotografie. Al zijn foto’s zijn te vinden op zijn fb pagina.

Oh ja, de geregistreerde km’ s van 34 lopers waren er 630, in totaal 84 rondjes. Maar ik weet van nog 3 lopers dat die totaal 12 rondjes hebben gelopen. En die staan niet op het lijstje zoals er wel meer niet in het boekje stonden. Dat maakt al 96 rondjes en 714 km.

 

1 thought on “Trail the night challenge- wat een mooie nacht!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.