Polen, wat een mooi trailgebied!

Polen, ik was er nog niet geweest. Nu ging Defensie er een hele grote internationale oefening doen waar rond de 4500 militairen aan mee zouden doen, Bison Drwasko.
Een oefening met zoveel mensen betekent een risico dat er ongelukken kunnen gebeuren zeker bij het koude weer daar.
Dus werd een Nederlands  Role 2 ziekenhuis neergezet en waren wij er als Nonex ( non exercise) en dus gewoon aan het werk. En zo zat ik drie weken in Polen op een tentenkamp bij gem -10. Ik heb het wel luxer gehad.
Nu bleek ons ziekenhuis langs een militair vliegveld te staan midden in een groot bosgebied. Veel delen waren militair terrein maar daar mochten wij dus komen.
Een waar trainingsparadijs.
Roy, mijn ic/seh collega is ook een loper en dus hebben wij samen het gebied echt verkend. Overal paden en meren, werkelijk prachtig. Met de app Map.me vind je altijd het kamp weer terug. Ideaal. 
Er lag sneeuw en toen wij er waren sneeuwde het ook. Dat leverde prachtige plaatjes op met een goed zicht op de groepen reeën die we steeds weer zagen.
De hoeveelheid sporen van wild was enorm. makkelijk 10 verschillende dierensporen.
En zo liepen Roy en ik een aantal keer per week naar alle meren in de buurt dwars door het gebied. Paden waren soms niet makkelijk te vinden omdat er sneeuw lag.
Het werd een soort adventure racen.
Helaas werd het steeds kouder en werd alles een grote ijsbaan. En was het de laatste 1,5 week niet meer mogelijk om in het bos te lopen maar op de weg die schoon was.
Natuurlijk hebben we wel wat pogingen gedaan om door het bos te gaan. Maar man dat was een soort gevaar voor eigen leven. Vele keren gevallen met wat lichte schade als een kapotte broek, dikke elleboog en verrekte bilspier.
Maar al met al, een prachtig gebied. Het ligt vol met enorme meren , die waren dik bevroren. Als ik dat had geweten had ik mijn schaatsen meegenomen.
Het heeft mij wel nieuwsgierig gemaakt naar dit gebied in de zomer.
Misschien nog eens langs met Tonkie.

1 thought on “Polen, wat een mooi trailgebied!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.