Langzaam komt er iets van ritme in de trainingen

Zo na een tijd van maanden niet lopen is het best lastig om weer in het ritme te komen op een of andere manier. Tijd is daarbij een grote factor. Ik probeer met een schema van trainer Laurens Groenendijk 3 trainingen per week te doen, hardlopend dan wel. 
Dan 1 keer krachttraining en het liefst een keer spinnen. 5 x in de week, het is een opgave soms.
Maar goed, langzaam kom ik weer in het ritme en probeer ik die trainingen te doen. En lukt het niet, dan is het ook zo. Ik ben er niet obsessief in. Dan een training minder.
Druk met werk, project Mountain Medics, project tuin, leuke dingen doen, en ook woon werk verkeer is iets waar ik toch wel aardig wat tijd mee kwijt ben dan voorheen. Als ik dan laat thuis ben na een drukke werkdag, nog moet eten dan heb ik gewoonweg geen zin en kracht meer om een uur te lopen om 21 uur. Zo simpel is het ook.
Twee weken geleden liep ik sinds maanden 2 uur en Dat viel niet mee. Afgelopen zondag liep ik de altijd goed georganiseerde Polar Bear Trail (22km en 560 hm) en dat ging dan eigenlijk al best lekker. Je lijf pakt het toch altijd weer snel op. 
En vooral weer heerlijk om in de Limburgse heuvels te lopen met heel veel blubber. Ik loop haast nooit meer drukke trails en de reden om het nu te doen was om weer even met Nico bij te kletsen die zich ingeschreven had voor de beartrail.
Ondertussen zijn de plannen redelijk gemaakt voor 2018, alleen geeft het werk nog wat problemen qua timing. Dus eerst dat allemaal even uitpuzzelen dan is de definitieve planning rond. Mooie wedstrijden, wat fietsen, adventure racen, het is al een mooi lijstje.
Verder de trainingen doen met de intervals wat soms ook best leuk is en langzaam komt het oude lijf dan wel weer in de fitstand. Ik heb nog even voor het berg geweld weer los barst.

Dit bericht is geplaatst in Trainingen 2018/2019. Bookmark de permalink.

Een reactie op Langzaam komt er iets van ritme in de trainingen

 1. Pieter de Boer schreef:

  Hoi Martine!

  Nog steeds lees ik met veel plezier je verhaaltjes. En dan zie ik dit soort foto’s van lopen in de rust, dat is precies wat ik ook steeds meer waardeer (hoewel, in Friesland loop je altijd alleen.. 😉 ). En wat ik dus ook het meeste doe.

  Geniet ervan, dat doe ik ook.

  Groetjes uit Friesland.
  Pieter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.