Op weg naar de zugspitze 100 km ( in de sneeuw?)

Komende weken is het eerste bergavontuur van dit jaar eindelijk een feit. Vanaf vandaag ben ik er 3.5 week. Wat een heerlijk vooruitzicht.
imageVandaag was de eerste test op de Santos mountainbike. Samen met Nico zijn we van Ehrwald naar Grainau gefietst om onze startnummers te halen voor de Zugspitze ultratrail. 47 km in de zeikende regen, maar wat een fiets! Alsof ik op een Harley zit! image
Morgen om 7 uur starten we aan het eerste project, 100 km trailen in ons geliefde Zugspitze gebied. Helaas is het weer bar en boos, veel regen en voor morgen is de voorspelling regen, sneeuw en veel wind. De organisatie is voorbereid op een stukje alternatieve route. Hopelijk gebeurt dat niet want dat deel is juist zo mooi! Mocht het zo zijn dan wordt het 96 km met 4700 hoogtemeters ipv 100 km met 5400 hoogtemeters. Niet zo heel veel verschil maar wel een prachtig stuk wat er uitvalt. We gaan het zien.
Het zal ws een grote uitval race worden met deze voorspelling. Voor ons is het simpel. Finishen en heel blijven. Mijn bil aanhechting is een stuk beter maar nog niet helemaal weg.
Dit is vooral training om hoogtemeters en km’s te maken, en dit gebied nog een beetje beter imageleren kennen. We hebben er enorm zin in ondanks de slechte weer voorspelling. Voordeel is dat we een lichte rugzak hebben want het meeste zullen we aanhebben. Het is al verplicht om lange kleding aan te hebben. Zichtbaar huid of benen is verboden.
Een deel wat we lopen kennen we en als het geregend heeft is dat een grote blubberzooi. Dat gaat een heerlijk parcours worden!

Ik ga lopen op salomon wings omdat ik die ook aan wil op het ek adventure racen. image
Qua weer gaat het ws ook een goede training worden voor Ierland.

Zondag gaan we dan nog een stukje uitfietsen en maandag vertrek ik naar mijn vakantiewerk in hotel Espirit Montagne. Zo lang in de bergen maakt mij blij en ik prijs mij een gelukkig mens.
Hoe het ons vergaat morgen lees je zondag dan weer.
Happy trails gaan het worden, sneeuw of niet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.