Tromsō Hamperokken Skyrace – I am in!

Vanaf de eerste editie wil ik de Tromsø Skyrace al lopen, maar steeds was er wat anders. Dus dit jaar weer een poging .1 februari startte de inschrijving dus zat ik klaar om 00.00 uur. 

Toen kwam  ik erachter dat het om 12.00 uur in de middag pas open ging. Dus zat ik in de middag klaar achter mijn ipad om een poging te wagen. Met 200 lopers als limiet moet je er snel bij zijn. Vantevoren had ik al een account aangemaakt zodat ik snel alles kon afhandelen.

Het leek te lukken maar vervolgens kreeg ik geen bevestiging en was het onduidelijk of ik er nu inzat. Vandaag werd het duidelijk, ik mag meedoen! Ontzettend gaaf.

De race is in 2014 gestart door Kilian Jornet en Emilie Forsberg. Nadat ze een tijd in het Tromsø gebied waren geweest wilden ze er graag een race organiseren in de vorm van een skyrace. Deelnemers moeten een combinatie van uithouding en mountaineering skills hebben.  En men moet een erg ervaren trailer zijn die bekend is met technish  terrein. Die ingredienten maken dat ik deze race zo graag wil lopen.

En zo is de Tromsō Hamperokken Skyrace ontstaan. Het verbind de toppen van Tromsdalstind (1238 m) en Hamperokken (1404 meters).

Er zijn een aantal cuttof times en het is niet zomaar haalbaar om die te halen. Dus finishen is niet vanzelfsprekend. Maar goed, ik heb nog even om te trainen. Het eerste weekend van Augustus is nog ver weg. Ik heb er in ieder geval heel veel zin in, mijn eerste race in Noorwegen!

1 thought on “Tromsō Hamperokken Skyrace – I am in!

  1. Prachtig! We hebben in dat dal gekampeerd en zijn richting de Tromsdalstind gelopen.
    Super mooi daar. Riviertje wat langs de tent stroomt… je kent het berggevoel Nottingham compares ☺️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.