UTMR here i come – bolletje volgen?

Woensdag sta ik aan de start van de UTMR etappe loop. In 4 dagen 169 km en bijna 12.000 hoogtemeters. De meest slechte voorbereiding ooit leek. Het eerste half jaar zo goed als niet kunnen trainen door verhuizen en veel andere zaken die belangrijker waren op dat moment.

Nu een paar dagen voor de UTMR voel ik mij topfit. Vanaf Juni heb ik goed kunnen trainen vooral in de bergen. Dat heeft mij enorm veel energie gegeven en het leverde veel km s op en vooral veel hoogtemeters. Het blijkt maar weer, less is soms more, ook al is het niet de bedoeling.
Afgelopen week ben ik voor de cursus Mountain Medicine een week in de Jamtallhut geweest op 2140 meter. We hebben enorm veel gedaan overdag, iedere dag de gletsjers op of een andere mooie top. Een hele intensieve week maar tegelijkertijd een toptrainings week en acclimatisatie week.
Met nog wat eigen trainingen de dagen ervoor leverde het 87 km lopen op en 6666 hoogtemeters. Ideaal dus. Nu nog een paar dagen in de chill stand, uitrusten, goed eten en dan knallen op de UTMR.

Mocht je het willen volgen. De UTMR heeft zoals ze alles goed regelen ook dit goed geregeld. Er zijn twee links. Bij de ene kun je het dagoverzicht zien, het klassement wat dagelijks wordt bijgewerkt.
De andere kun je ouderwets het bolletje volgen via de gps tracker.
Mijn startnummer is 551.

Ik heb er enorm veel zin, het weer lijkt beter te worden. Afgelopen dagen hebben we hier een serieus pak sneeuw gehad, supertof. Maar om er nu een wedstrijd in te rennen is weer wat anders.

 

4 thoughts on “UTMR here i come – bolletje volgen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.