Christmas Run Al Asad – 5 km

5 weken geleden liep ik sinds een hele lange tijd 5 km. Met de 25.01 was ik meer dan tevreden. De afgelopen weken heb ik netjes volgens het schema van Laurens gelopen.
Nu was er met kerst weer een 5 km, een mooie manier om te kijken of ik op zijn minst iets sneller geworden ben. Hetzelfde rondje, dezelfde afstand, ideaal.
De eerste km ging ietwat te hard, 4.29. Dat voelde ook zo en dus ging ik vanzelf iets minder hard. Km 2 in 4.49. Dat voelde beter.

@usa army pic

Km 3 – 4.48, niet dat ik enig idee had hoe hard ik liep per km . Hard werken en proberen dit tempo vast te houden. Ik zag namelijk wel op mijn horloge de tijd na 3 km en dat was sneller dan de 15 minuten van de vorige tussentijd op de 5 km.
Km 4 gaat een stukje licht naar beneden, 4.41. De laatste km proberen alles eruit te persen omdat ik al zag dat ik zeker een minuut sneller was dan de vorige keer. Km 5 – 4.46.
De tijd stopte op 23.36. Dat is 1.25 minuut sneller dan 5 weken geleden. Toch een mooie verbetering. Wat dan gelijk een pr is in mijn 50 plus tijd.
Tijd om daar maar eens een lijstje van aan te leggen als bijna 55 jarige.
Mooi om te zien dat als ik train met het schema van Laurens ik redelijk rap progressie maak.

Helaas liep ik diezelfde dag een vervelende blessure op. Ik gleed uit onder de douche omdat iemand zijn sop niet had weg gespoeld. Ik probeer mijzelf te corrigeren en voel een felle steek bij mijn achilles en kan vervolgens bijna niet meer lopen.
Foto’s en een echo laat zien dat er een onderbreking is in de cortex en er een vocht zit. Wat wijst op een avulsie fractuurtje aanhechting achilles. Er zit niets anders op dan een aantal weken rust qua lopen. Na twee dagen bijna niet kunnen belasten loop ik wel weer normaal. Fietsen gaat prima en de crosstrainer gaat ook als ik niet te gek doe.
Het is niet anders. Dan maar vervangende trainingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.