De bruggenloop – druk enzo…

imageHet was mij bijna ontschoten maar maanden geleden had de mw van het ziekenhuis die de loopjes regelt mij alvast ingeschreven voor de Bruggenloop.
Ik heb er eigenlijk een pesthekel aan maar ik vind het een goede zaak dat we bewegen met het ziekenhuis. Ik had er echt helemaal geen zin in, en dan druk ik mij voorzichtig uit, gewoon te druk. In de ochtend had ik al een uur bodypump gedaan dus ik had een excuus dat ik al gesport had. Maar zoals gezegd, lopen voor het ziekenhuis is goed, dus sleep ik mij naar de start om 15 uur. Zin of geen zin.
Daarbij komt ook dat ik last heb van mijn rechterkant. Mijn aanhechting bil, kuit, enkel en achilles staan allemaal een soort strak. De afgelopen week al fiks onder handen genomen bij de fysio. Het is al wat beter maar zeker nog aanwezig.
Kortom, het plan was een beetje achteraan te starten en kijken hoe het gaat.
En zo belandde ik in de derde startgolf. De start zou om half 4 zijn. Uiteindelijk gingen we in die derde start-golf pas om 16 uur bewegen. Ik stond er een partij te gapen tijdens het wachten, niet normaal. Ik had mijn hartslagmeter om en de jongen naast mij had gezien dat ik een pols had van 59. Hoe dat nu toch kon zo voor een wedstrijd….tsja.
Hoe dan ook, ik was er eigenlijk al klaar mee voor ik begon, uiteindelijk stond ik 40 minuten in dat startvak!
Nou ja, ergens kwam er beweging in. En ik zat dus in een golf waar het tempo rond de 8 a 9 km per uur was denk ik. En zo begon de grote inhaalrace. image
De eerste twee km voel ik mijn enkel en hiel, ik kan dan een soort niet goed afwikkelen. Daarna werd het minder. En vond ik mijn ritme nadat ik ook wat meer ruimte gevonden had.
De km tijden waren rond de 5.38 bijna strak. Dat voelde ok, wat spanning op mijn bil Maar niet te en vooral het werd niet erger.
En zo liep ik eigenlijk best lekker en liep ik de 15 km in dat tempo. De laatste 3 km probeerde ik nog wat te versnellen maar ondanks dat het zo voelde was het niet heel veel sneller. 20 seconden per km ofzo.
imageMaar goed, het was prima zo. 28.29/ 28.46/ 28.20 waren de tussentijden op de 5 km, dus mooi vlak met een hartslag van 160 gemmideld.
Na 3.5 maand freewheelen en weinig trainen zou dit het begin moeten zijn van weer serieus trainen voor het komend seizoen. Dus er is nog werk aan de winkel voor de fysio en voor mij om oefeningen te doen om klachtenvrij te worden.
En die bruggenloop, het zal mijn wedstrijd niet worden. Het is gewoon te druk en dat ben ik niet meer gewend en vind ik niets. Toen ik over de finish ging was ik zowat onderkoeld voor ik uit dat vak kon, zo druk.
Maar goed, zolang het ziekenhuis loopt, loop ik mee om ons als ziekenhuis te laten zien.
Dus ook wedstrijden waar 12.000 mensen aan mee doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.