De Halve marathon Van Rockanje

Wind tegen

Terwijl half Nederland de halve van Egmond liep was ik met ongeveer 400 andere lopers in Rockanje. Een kleinschalige, goedkope en mooie halve marathon onder de rook van Rotterdam. De route loopt eerst 6 km over verharde weg om op het strand uit te komen. Er volgt 9 km over het strand met fikse wind tegen. Dan weer 6 km weg met wat licht glooiend.

Rockanje

Voor de start was ik Matthew al tegen gekomen en toen we weg waren liepen we na 1 km samen en dat is zo gebleven. Al kletsend liepen we de eerste 6 km bijna strak 4.50 per km. Daardoor hadden we ook heel snel een groep achter ons.
Daarna kwam het strand, de eerste km ging nog wel maar daarna zakte mijn tempo gestaag op een of andere manier. Mijn billen en achterbenen voelde zwaar.
Ik wilde me niet over de kop lopen en gaf toe aan het tempo wat daar ok voelde. Dat waren km`van 5.50 en soms 5.40. Wij dachten dat we zeker 6 minuut de km liepen dus dat viel nog mee. Een fikse wind tegen maakte het niet makkelijker.

Er kwamen nog wat lopers bij ons lopen. Een vroeg of we een treintje konden maken, tegen de wind. Nou ehh nee, ik loop liever zelf zo tegen de wind in, daar wordt je groot en sterk van. Ze keek me echt heel verbaasd aan, dat is te stom om op te reageren dacht ze volgens mij. Trok haar schouders op en ging achter Matthew lopen.
Toen we van het strand afdraaide, na het mulle zand, hebben wij weer gas geven.
Net als de eerste 6 km liepen we deze laatste km`s ook in 4.50 en de laatste in 4.40 per km.
We  finishten in 151.30. Dat viel mij eigenlijk heel erg mee. Het strand deel voelde behoorlijk zwaar dat als we rond de 2 uur waren binnen gekomen het ook had gekund.
Het was vooral een hele gezellige loop, weer uitgebreid bijgepraat met Matthew, een mooi parcours, een heerlijke zonnige dag en weer 26 km`s erbij voor de #FFVF. Ik heb erna met een vriendin nog 5 km rustig uitgelopen.
Oh ja, werd er nog wel 2de in mijn categorie V45.

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijden Kortere afstanden met de tags , , . Bookmark de permalink.

3 reacties op De Halve marathon Van Rockanje

  1. Cloike schreef:

    Lekker uitgewaaid dus. Kat en muis spel gedaan, door sterker en harder te willen worden, klinkt idd als jij je geamuseerd hebt. Nu relaxen…

  2. Keesdeloper schreef:

    Tja, ik heb je al geplaagd. 😉 Mooie km’s, mooi gelopen. Met je harde kop tegen de wind in. Toch ook wel een goed jaar dat 1964. Verrek! Doe ik het weer! Loopze!

  3. RunningHans schreef:

    Een mooie training voor de JKM….. wat Kees zegt… goed jaar 1964 (zeker op kruisbandgebied ;-))

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.