De vloek van de bruggenloop in Rotterdam

"zusters united"

Nadat de organisatie had besloten om de Bruggenloop te verplaatsen naar de winter is hij gelijk 2 jaar niet gelopen.
In de winter sneeuwt het en kan het glad zijn. 2 redenen waarom het de afgelopen 2 jaar is afgelast.
Maar gisteren was het prima loopweer en dus was er weer eens een Bruggenloop.
6000 lopers stonden klaar bij de Kuip waaronder 12 teams (van 4) van mijn ziekenhuis. Voor mij reden om zomaar 15 km te lopen na een maand van bijna niet doen. Ik had het idee dat er niet veel tempo meer in mijn benen zat. Gewoon lekker doorlopen en vooral proberen om vlak te lopen, dat was het plan.
Zonder gps ging ik op pad. Tijdens de start wist ik wel weer even waarom ik zulke loopjes niet vaak doe. Zoveel lopers als sardines in een vak en drukte is niet echt mijn ding.
Maar na een paar km was er ruimte genoeg en had ik er niet heel veel last meer van. Onderweg kwam ik een aantal bekenden tegen en tot mijn verrassing zelfs Sierd die naar de mooiste stad van NL was gekomen en mijn loopje van ver herkende.
Op het 5 km punt zag ik 26 minuten op de klok  staan, bij 10 km 51 minuten en ik kwam bruto 1.14.20 over de streep. Waarschijnlijk 1.13 nog wat netto omdat het zeker wel een minuut duurde voor ik over de mat ging bij de start.
Eigenlijk was ik heel tevreden, niet max gelopen maar wel tempo en het voelde vooral lekker. De laatste 3 km waren zwaarder maar dat mag. Vooral ook vlak gelopen als ik de klokken mag geloven Het blijft een leuk rondje zo over de bruggen van Rotterdam, het is nl mijn trainings rondje.
Met alle lichtjes die de organisatie aan de lopers had gegeven zag het er mooi uit in de stad. De organisatie heeft moeite gedaan om er een sfeervol evenement van te maken. Kerstmannen, warming up door Marko Koers en Wilma Van Onna (die knap won!), een medaille die je in de kerstboom kan hangen en zelfs ruimte om je spullen achter te laten. Volgend jaar wil de organsiatie ws 10.000 lopers ipv 6000.
Beetje jammer dat het mis is gegaan met de tijdsregistratie voor in ieder geval de business lopers. De site zegt het volgende;
Een totaaluitslag met rangschikking is nog niet mogelijk, vanwege het feit dat de uitslag van de REBEL Business Run nog niet beschikbaar is. De uitslag van de REBEL Business Run volgt later deze week, hier wordt hard aan gewerkt door het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de tijdregistratie.
Er lijkt bijna een vloek over de bruggenloop te zijn uitgesproken sinds de verhuizing naar December.
Voor mij was deze loop weer de prikkel om km`s te gaan maken. Het waren er al 42 deze week, dat is al het dubbele van de afgelopen maand.

Brienenoord brug bij schemer

 

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijden Kortere afstanden met de tags . Bookmark de permalink.

5 reacties op De vloek van de bruggenloop in Rotterdam

 1. Koen Martens schreef:

  maar zelden zo’n lekkere sport-drank gezien na afloop van een loopje.

 2. Ina schreef:

  Mooi gelopen toch na een maand relatieve rust. Moest er zelf helaas van afzien, maar ik ga het parcours van de winter gewoon een keer op eigen gelegenheid lopen, lekker rustig dan: elk nadeel heb z’n voordeel;)

 3. Keesdeloper schreef:

  Moppermopper. Wat heb je toch. kom de volgende keer hier lekker bruggen lopen. Kan hier ook wel en is veel rustiger. 🙂

 4. RunningHans schreef:

  het blijft een mooie loop… zelfs om te kijken…. kreeg het wel koud,, ,dus snel naar de frietzaak 😉

 5. Dennis schreef:

  zeker een mooie loop, start en finish bij de kuip,ook in 2012 was hij goed, wel veel wind en regen altijd lekker in december;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.