Doel – Ons tweede TMPT kruis halen

In 2014 deden voor het eerst mee aan de Tweedaagse Militiare Prestatie Tocht. In 2015 waren we beide op uitzending maar dit jaar ging het weer lukken en moest en zouden Ann en ik ons tweede TMPT kruis halen. image
Wij hebben een naam hoog te houden en we wisten dat het ons lang zou achtervolgen als we het niet zouden halen. Dus waren we er klaar voor met gepaste spanning. Onze zwakke onderdelen goed getraind begonnen we dinsdag om half 8 aan onze speedmars van 3km. In 16.20 minuut waren we terug, ruim binnen de tijd van 21 minuten.
Op de fiets moesten we 75 km afleggen en ondertussen kwamen we voorbij de hindernisbaan – check 4.30 en 1 minuut over.
imageWe lopen een prachtige orientatie loop van 10 km over de heide en vinden 20 cp’s.
We komen bij de survivalbaan en waar ik twee jaar geleden veel stress van had, ging ik nu met gemak over en op de touwen – check 4.27 en 1.03 minuut over.
Met kayakken vinden we alle cp’s en na 7 uur en 24 minuten zijn we binnen en hebben dus ruim 2.5 uur over qua tijd. Geen strafloop en geen straftijd!


Vol goede moed beginnen we aan dag twee. 15 procent is al naar huis, uitgeschakeld.
imageGranaat werpen – de vorige keer onze zwakke plek maar nu hebben we geoefend en gooi ik makkelijk in de 15 meter ring en Ann in de 10 meter ring. En zo maken we een vreugde dansje op de vroege ochtend. We gooien 19 punten en voldoen aan de 18 punten eis.
Ann tekent de cp’s in terwijl ik ontdek dat ik mijn rugzak ben vergeten bij granaat werpen in de euforie. We stappen op de fiets voor 50 km orienteren. Ann brengt ons feilloos bij de punten en we kunnen alle vragen beantwoorden ter plekke. Alles goed en we mogen aan de speedmars beginnen. 20 km en we hebben ruim de tijd.
Ondanks dat we onderweg 20 minuten straftijd krijgen omdat we het afstand schatten niet goed deden. Onze schatting – 110 meter. Afstand 78 meter. Dat is meer dan 20 procent ernaast dus straftijd.
We gaan op pad voor de mars en komen al snel bij de schietbaan. Daar staat de kadi kar dus eerst maar koffie om moed in te drinken. We hadden besloten met inschrijven om met de dimaco te schieten ipv met de glock. Is veel makkelijker zegt iedereen. image
Nou – voor sommige misschien. Ik weet niet wat er mis ging maar ik schoot er gewoon geen 1 raak! Ik zeg nog tegen die instructeur, dat kan niet. Iets klopt hier niet. Hij keek mij nog eens aan en dacht, ze heeft gelijk, je kan niet alles mis schieten. Dus mocht ik nog een keer 10 keer afvuren. Wtf! Weer alles mis!
Hoe dan ook, de 8 rake schoten van Ann waren niet genoeg met al mijn missers en dus gingen we net als twee jaar geleden weer op voor 4 km strafloop.
Weer terug bij de schietbaan waren Eric en Lia net klaar en hadden geen straf dus konden we gezellig met 4 speedmarsen. En zo liepen we een lekker tempo over heide en door bos.
Na  24 km, in ons geval dan, was de kazerne in zicht en mochten we afsluiten met weer een 3 km speedmars. Die raffelde we nog af in 17.20 minuut en met nog 1.50 uur over meldden we ons af.
TMPT gehaald! Ons tweede tmpt is binnen. Twee hele toffe dagen waarin we sterker zijn geworden in alle onderdelen. Ok, mijn schieten moet nog wat beter maar ik ga denk ik toch maar weer gewoon met de glock schieten. Alhoewel we voor 2017 dimaco les op het programma hebben staan. Misschien wordt het nog wat.
image
Vooralsnog zijn de Kolonel en de Luitenant uitermate tevreden. En ik als Spoco (sportcoordinator) van het Idr meer dan tevreden omdat al onze 5 teams het gehaald hebben!
Op naar het derde kruisje – mei 2017!
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.