Trainen in Irak – wat zijn de opties?

Het seizoen zit erop, alle mooie dingen die ik wilde doen zijn gelukt. Er waren weer veel mooie momenten in de bergen. Die koester ik telkens weer.
De afgelopen 2 maanden is er niet veel gelopen, geen zin gewoon. Dan zijn alle doelen voorbij en is het ok om de hardloopschoenen in de kast te gooien.
Ik heb veel meer op de fiets gezeten, de racer en de mtb. Ook leuk en lekker.
Over 2 weken is het weer tijd om op uitzending te gaan, alweer de 11 keer.
Dit keer is het Irak. Een Amerikaans kamp met een role 2.
Zie stukje hieronder via de defensie site.
Dat wordt dus 2.5 maand trainen op een USA kamp.
De toon is al gezet middels Amerikaanse sportkleding voorschriften. Je mag niet in een strakke tight in de gym, buiten lopen of fietsen en geen singlets aan. Dat het nog bestaat…..
Er is dus een redelijke gym aanwezig waar je je hart op kunt halen qua gewichten en apparaten. Er zijn een paar spinningfietsen aanwezig, ook niet onbelangrijk.
Nu hebben mijn collega’s die daar zitten ook 2 mtb’s bemachtigd. Wat gammel maar ze fietsen. Een helm is verplicht, die hebben ze niet maar kunnen ze soms lenen van de Denen. Dus je begrijpt wel wat er in mijn koffer zit, juist, een helm (met prosticker)
Je kunt wel wat rond scheuren, het zullen kleinere rondjes zijn maar het is in ieder geval iets!
Verder heeft Laurens een schema voor mij gemaakt met wat interval trainingen. Eens kijken of ik wat aan mijn snelheid kan werken zonder dat ik teveel last krijg van mijn hielen op de harde ondergrond.
Kortom, mogelijkheden zijn er. Het is altijd weer behelpen trainen in een uitzending maar het heeft ook wel weer wat. Je wordt er creatief van en je traint altijd anders dan je in NL gewend bent.
Als ik half januari terug ben, ben ik gespierd en enorm snel (in de ideale wereld )
En vooral niet vergeten om de loopapps uit te zetten. Alhoewel, als je googled op Airbase Al Asad is er niets geheim. Dus zal er wel een enorme heatmap zijn.

Chirurgisch team voor Amerikaanse hospitaal

Defensie levert dit jaar chirurgische teams voor het Amerikaanse Role 2 hospitaal op Airbase Al Asad bij Bagdad in Irak. Dat gebeurt via het Instituut samenwerking Defensie en Relatieziekenhuizen (IDR). De eerste ploeg vertrok gisteren van Schiphol naar het Midden-Oosten voor een periode van 2,5 maand.

Hoog gekwalificeerd medisch personeel
Een Role 2-hospitaal is een ziekenhuis met chirurgische en beperkte intensive care-capaciteit. Een role 3-ziekenhuis is een veldhospitaal met meer medisch specialisten.
Het IDR, een onderdeel van de Defensie Gezondheidszorgorganisatie (DGO), coördineert de samenwerking van Defensie met civiele ziekenhuizen. Hiermee verzekert Defensie zich van inzetbaar en hoog gekwalificeerd medisch specialistisch personeel dat tijdens missies is in te zetten.

3 thoughts on “Trainen in Irak – wat zijn de opties?

 1. Hoi Martine,

  Enjoy uw uitzending !! Ben een beetje jaloers dat dit alles voor mijn niet meer weggelegd is na mijn pensionering…

  Tot volgend jaar voor hopelijk een loopje samen.

  Greetz Peter

 2. Hoi martine,

  heel veel succes in Irak. Jouw verhalen over uitzendingen en het boek dat ik ooit via jou kocht en las geven mij nog altijd kippenvel over wat een wonderlijk en bewonderenswaardig werk je doet.

  Groetjes,
  Pieter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.