Afscheid van de Gore-Tex TransRockies Run

Alsof het zo moest zijn. De hele week heeft de zon geschenen tijdens de Gore-Tex Transrockies Run. Vandaag regent het, wel afwisselend met de zon, maar toch.
Goed weer om uit te slapen dus. Maar we zijn zo gewend om om 6 uur uit de tent te kruipen dat we allemaal wakker waren rond die tijd.
Gisterenavond hadden we een prachtig eind feest en lagen we pas rond half 1 in bed.
Een heerlijk diner in het Hiatt Resort. Veel speeches, mooie foto`s, video`s en de prijsuitreiking voor alle categorieën.
Als hoogtepunt voor de meeste lopers het uitreiken van de finishershirts. Die krijgen alleen de lopers die alle etappes hebben uitgelopen binnen de tijd.
In tegenstelling tot Europa heeft Amerika tijdens evenementen altijd keurig dames shirts. Zo kregen wij een mooi licht blauw shirt en de mannen een donkerblauw shirt.
Het podium stroomde snel vol met alle finishers, het zag er mooi uit.
Gelukkig en blije lopers in mooie blauwe kleuren. Dansend en zingend sloten we de avond af met `Stand up for the champions`. Een nummer wat veel gedraaid wordt tijdens de TAR en TRR. Net als dit nummer, `keep on running`.
Na het uitwisselen van veel adressen, e-mails en veel omhelzingen namen wij met nog een paar een afzakkertje in het hotel. Maar ook bij ons sloeg de moeheid toe en vielen we uitgeput in slaap in een bed na 1 week in een tent.
Vanochtend verraste Fran ons met 2 liter Starbucks koffie. Nooit geweten dat je dat zo mee kan nemen in een kartonnen box.
Na afscheid genomen te hebben van de meiden zouden wij opgepikt worden door de shuttle die ons weer naar buena Vista zou brengen. Maar om half 11 was die er nog niet. Gelukkig kwam er een Salomon truck voorbij met bekenden. Zij waren een van de sponsors. Die hebben we aangehouden en laten bellen. Er was ergens iets fout gegaan, 10 minuten later werden we opgehaald. 2 uur later waren we weer waar we gestart waren.
Onderweg kwamen we alle bekenden plaatsjes tegen waar we wel ergens in de buurt zijn geweest.
Bij de auto aangekomen startte deze niet. We hadden de lichten aan laten staan. 5 minuten later reden we weg dankzij een behulpzame Amerikaan.
Nu zijn we weer in onze vertrouwde B&B, Las Manos. De mooiste B&B waar ik ooit geweest ben. De moeite waard om even op de site te kijken. Hun hele huis is gebouwd van natuurprodukten. Prachtig! Bovendien zijn Colleen en William aangenaam gezelschap.
Vanavond worden de benen nog even los gemaakt. Morgen rijden we richting Denver.
Morgen als alles een beetje een plaatsje heeft gekregen volgt een terugblik op de TRR. Het verschil met de TAR qua organisatie, natuur, lopers en andere opvallende dingen.
Vooralsnog verblijven wij op een hele grote roze wolk die boven de Rocky Mountains hangt.
Dit nummer heeft ineens een hele andere dimensie gekregen, vroeger draaide mijn vader dit nogal eens thuis, daarom ken ik het en kan ik het zo meezingen. Nu krijg ik er een brok van in mijn keel. Lopen in de bergen roept emoties op, een van de redenen dat ik er zo van kan genieten. Het brengt je heel dicht bij jezelf

But the Colorado rocky mountain high
I’ve seen it rainin’ fire in the sky
The shadow from the starlight is softer than a lullabye
Rocky mountain high

This entry was posted in GoreTex TransRockies Run 2008. Bookmark the permalink.

18 Responses to Afscheid van de Gore-Tex TransRockies Run

 1. janny says:

  Prachtig meiden, wat een belevenis, en dan dat nummer Rocky Mountains High, wat zullen jullie daar extra van genieten als je dit nummer nu weer hoort….. Blijf nog maar lekker een poos op die roze wolk, jullie verdienen het!!!

 2. Roel says:

  Ingrid en Martine,

  Waarlijk een inspirerende trip geweest. proficiat voor de vele kilometers, het doorzettingsvermogen en de berichtjes (zodat we hier in kikkerlandje België ook konden meegenieten).

  Geweldig gedaan…

  Roel

 3. Ton en Jacqueline says:

  Ingrid en Martine,

  WOW!!!

 4. Jacqueline en Ton says:

  Martine en Ingrid,

  WOW!!!

 5. Koen says:

  Die roze wolk zal hopelijk nog lang blijven hangen.
  Dit hebben zeker verdiend.

  het nummer is een geweldig afsluiting van je log.
  Eigenlijk verplichte kost om te zien en te horen als je deze log leest.

 6. Rinus says:

  Top,TOP,TOP en nog eens TOP beiden!!!!!!!.
  Geweldig gadaan en gefeliciteerd met de vijfde plek en wat een ervaring.
  Genoten van jullie verhalen en avonturen en natuurlijk de foto’s.
  Een prestatie die weinig jullie na kunnen doen.
  Genieten!.
  Groet Rinus.

 7. Jaap says:

  Lieve hardloopsters,

  Na de vele avonturen wens ik jullie
  een veilig thuis en een ‘zachte landing’.

 8. Patrick says:

  met bewondering heb ik al jullie verhalen uit de Rocky Mountains gelezen. ik vind ook een echte teamprestatie wat jullie heb geleverd. heel wat moois meegemaakt en SAMEN erdoorheen geworsteld en dat is zeker een compliment waard! geniet hier maar even lang van na….niet te lang, want 4 oktober komt eraan, maar in vergelijking wat jullie nu hebben gepresteerd is dat een “piece of cake”.

 9. Wim says:

  P R O F I C I A T !!!!!!!!

 10. Claudia says:

  Lichtblauw staat jullie super!! Wat een geweldige prestatie, geniet ervan.

 11. Rencapy says:

  Bravo, bravo. Weer een uitmuntende prestatie, waarbij ik vind dat je nog een trofee hebt verdiend omdat je tussen al het klimmen en dalen door ook nog de tijd hebt gevonden om ons zeer leesbaar op de hoogte te houden. Dank namens deze lezer!

 12. Fred says:

  Ik sluit mij geheel aan bij de vorige reageerders. Prachtige verslagen van een even prachtig en ongetwijfeld ook zwaar evenement. Ik kan mij herinneren dat ik als kind vele malen naar een film over de Rocky Mountains ben gaan kijken, die draaide toen gewoon in de bioscoop. Was erg onder de indruk van het natuurschoon maar ben er zelf nooit geweest. Jullie hebben echt genoten, dat straalt er van af. En inderdaad, dat B&B ziet er goed uit!

 13. Van harte gefeliciteerd met jullie knalprestatie.

  Wegens ons verlof was ik eventjes blogloos, zodat ik jullie verhalen in één ruk uitgelezen heb.
  Wat een prachtige prestatie.
  Daar mogen jullie nog lang over nadromen.
  Girl power !

 14. hans says:

  ik doe ook mee……………….. T O P P E R T J E S

 15. kendra says:

  hay my friends! so great to have met you! can’t wait for 2010. we were running on our trails today and talking about transalps!!!

 16. martine says:

  @kendra; same here! Will wear the canada shirt with proud :-)
  Before we know it is 2010!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>