De alternatieve, eat your heart out Amstel Gold

Verleden jaar reden we de Amstelgold, Mirjam,HJ en ik. Dat was nogal druk en daar houden wij eigenlijk niet zo van.  Nu bleek Bearsport een Alternatieve tocht te organiseren. Inderdaad, de Alternatieve.
Met een max van 1500 deelnemers tov de 15.000 klonk  dit een stuk beter. Fiets je met de AG in Nederlands Limburg, de Alternatieve gaat door Belgisch Limburg.
En zo vertrokken we zaterdagochtend, in alle rust. Er waren een aantal afstanden, wij hadden al besloten dat we onderweg wel zouden kijken. Het regende, weer waar je thuis niet op de fiets zou gaan Zitten. Maar ja, we waren er en fietsen zouden we.
Na een saai lelijk stuk begon het echt, klimmen. Man man, steile klimmen. Ik heb twee bladen dus soms moest ik blijven staan omdat ik anders mijn trappers niet meer rond krijg. Afstappen is geen optie.
De klimmen waren lang en soms behoorlijk steil. Een wezenlijk verschil met de AG.
Zo ook de wegen. Wat goede wegen hebben wij toch in Nederland, en wat een enorm slecht wegdek heeft Belgie toch heel vaak, Ongelooflijk.
Het regende en het is niet meer gestopt. Miezer en soms een fikse bui. Verzopen waren we. Op een gegeven zo koud dat je zelfs met steile klimmen niet meer warm werd. Zo was de beslissing voor een 100 km niet heel Moeilijk. Want ik was koud tot op het bot.
Om in dit weer 160 km te fietsen was geen doen. Gewoon te koud en te nat.
De route was perfect uitgezet, natuurlijk gingen we even verkeerd omdat we aan het kletsen waren. Maar de oplettende rijder kon niet verkeerd rijden.
2 goed verzorgde posten waar nu een vuurkorf niet misplaatst was geweest omdat we allemaal stonden te klappertanden.
Uiteindelijk waren we na 105 km en 1635 hoogtemeters en constant regen weer terug bij het hotel ofwel Tonkie.
De AG reden wij 140 km en 1200 hm. Nu dus aanzienlijk meer hm over een kortere afstand, en zo voelde dat ook.
En vooral een heerlijke tocht die je in rust kan fietsen in plaats van constant heel veel fietsers om je heen. Goed verzorgd en als beloning een bidon bij de finish.
Als ik de keuze zou moeten maken is het simpel, de alternatieve. Rustiger, zwaarder en goed verzorgd. Nu alleen de Belgen nog even de wegen begaanbaar maken, iets minder regen en het feest is compleet.
Gelukkig konden we warm douchen in het hotel om weer gevoel te krijgen in handen en Voeten , die waren zo ongeveer afgestorven.
En gelukkig hadden ze de heerlijke triple Val dieu bier bij de lokale kroeg.
Afzien was het qua weer. De benen deden het best goed met zo weinig km’s in de benen.
Even was ik ongerust, ik heb iets verrekt in mijn hamstring 2 weken geleden en ik kan er niet mee rennen. Met de eerste klim voelde ik het gelijk. Gelukkig viel het mee en leek het minder te worden en kon ik doorfietsen. Deze week nog maar wat fietsen en hopelijk kan ik daarna toch eens echt gaan trainen.

This entry was posted in Fiets Gear en gadgets, Fiets/mtb routes and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.