Getest 2XU compressie fietsbroek en shirt

Sinds ik een aantal jaren geleden de Assos fietsbroeken heb ontdekt heb ik nooit meer een andere fietsbroek aangehad. Daarvoor heb ik verschillende merken gehad en nooit zat het goed. Assos wel, een duur merk maar dan zit het wel goed. Dan liever een dure broek dan een broek die niet goed zit.
imageWant als ik nu ergens een bloedhekel aan heb is het wel een fietsbroek waar je steeds aan zit te trekken omdat het niet goed zit. Ik heb een keer een 50 uurs adventure race gedaan waar ik een fietsbroek (craft) aanhad die niet lekker zat en sindsdien mijzelf voorgenomen om nooit meer een concessie te doen.
Afgelopen seizoen heb ik een ander merk geprobeerd, 2XU. Ook een erg duur merk trouwens, dat is dan blijkbaar de keuze die je maakt voor een goede broek.
En verrassend genoeg heeft dit merk mij overtuigd dat Assos niet de enige is die goede fietsbroeken maakt. Verleden week had ik het weer aan en realiseerde ik me dat ik er nog niet over heb geschreven. Met het begin van de lente dus een goed moment.
De fietsbroek zit echt heerlijk, de zeem is smal en zonder naden maar past perfect. Het is compressie kleding en dat heeft uiteraard ook voordelen, zoals minder vermoeidheid en betere doorbloeding maar dat is iets waar ik nooit van kan zeggen dat ik dat kan voelen. In ieder geval het is nooit meetbaar, wat mij betreft meer meegenomen. Het is een feit dat compressiekleding gewoon lekker zit. En dat is waar het mij om gaat, het moet vooral goed zitten en geen zadelpijn geven. imageNiet alleen in mijn kruis zit het lekker strak en aangenaam maar ook bij mijn bovenbenen. Strak maar niet afknellend. Zodra ik het aantrok wist ik dat het goed zat. Het blijft zitten hoe het zit, geen geschuif. Het is een hansopje zeg maar, dat is met adventure racen of hele lange tochten helemaal niet handig want dan moet je alles uit doen als je naar de toilet moet. Dan is alleen een broek handiger. Maar een hansopje zit wel beter dan alleen een broek, dat geldt voor alle fietsbroeken wat mij betreft. Praktisch is wat anders. De broek is goed ademend en Kost maar liefst 203 euro, maar dan heb je ook wat. Hier verkrijgbaar. Het shirt is ook aangenaam, maar dat vind ik persoonlijk minder belangrijk. Natuurlijk moet het shirt ook goed zitten maar de essentie ligt bij de broek. Het heeft een ritsje bij de hals en de rits loopt helemaal door het shirt, dus je kunt het open zetten. Het is ademend en heeft zoals de meeste fietsshirts een achterzak maar ook een mp3 zakje. Het shirt kost 81 euro en is hier verkrijgbaar.

Ondertussen heb ik een heel seizoen in dit setje gefietst en dus veel gewassen. Geen enkele slijtage , wat overigens ook wel mag voor deze prijs. Want eerlijk is eerlijk, het is erg prijzig. Voor de assos broeken betaal je ongeveer hetzelfde bedrag. De fietskleding heeft 1 jaar garantie.

2XU PERFORM Women Compression Cycle Bib Short specificaties

  • PWX FLEX voor optimale flexibiliteit en comfort
  • Italiaanse Fusion Pro X zeem
  • Naadloze zeem voor meer comfort
  • Minder spiervermoeidheid
  • Minder spiertrilling
  • Betere doorbloeding
  • FLATLOCK-naden voor minder wrijving en irritatie
  • UPF50 voor bescherming tegen de zon
  • Antibacteriële behandeling
This entry was posted in Fiets Gear en gadgets and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>