De Forerunner 110 komt eraan

Via Michel kreeg ik dit bericht via www.tweakers.net. Dank je Michel!
Een simpele uitvoering van een hardloop gps. Hier kun je de Forerunners met elkaar vergelijken.

Garmin heeft de Forerunner 110 aangekondigd. Het gps-horloge moet zich van bestaande modellen onderscheiden door zijn gebruiksgemak en geringe afmetingen. Verder biedt het model voornamelijk basisfunctionaliteit.

Met de Forerunner 110 van Garmin kunnen hardlopers bijhouden hoe lang en hoe hard ze lopen. Bovendien kan met een optionele draadloze sensor de hartslag in de gaten worden gehouden. Aan de hand van de hartslag en ingevoerde gegevens over de gebruiker schat het apparaat het aantal gebruikte calorieën. Deze gegevens worden opgeslagen in het horloge en kunnen via usb met de computer worden uitgewisseld. Op de Garmin Connect-website kan de gebruiker deze gegevens vervolgens delen en analyseren.

Volgens Garmin is de Forerunner 110 waterdicht en met een dikte van 1,4cm het dunste gps-horloge op de markt. Het apparaat weegt 52g. Er wordt gebruikgemaakt van een SiRFstarIV GPS-ontvanger en Hotfix-technologie, waardoor het signaal van gps-sattelieten snel zou worden opgepikt. De hardloper moet hierdoor, na een druk op de knop, binnen enkele seconden met trainen kunnen beginnen. De accutijd van het horloge in gps-modus bedraagt acht uur.

Het gps-horloge is leverbaar in drie kleurencombinaties: zwart/rood, grijs/roze en zwart/grijs. De eerste twee worden geleverd met hartslagmeter; bij de laatste moet de gebruiker zelf een sensor die het ANT+-protocol gebruikt aanschaffen. De nieuwe Forerunner moet in het tweede kwartaal beschikbaar komen. De adviesprijs bedraagt 250 dollar voor de versies met meegeleverde hartslagmeter en 200 dollar voor de ‘kale’ variant. Nederlandse adviesprijzen zijn nog niet bekendgemaakt, maar als de Garmin-site op Duits wordt ingesteld, valt te zien dat de europrijzen gelijk zijn aan de dollarprijzen.
Bron www.tweaker.net

Garmin Forerunner 110

This entry was posted in Garmin, Gps Sport Horloges Getest en info. Bookmark the permalink.

10 Responses to De Forerunner 110 komt eraan

 1. Ronald says:

  je bent sneller dan deze Forerunner expert… ik moet op gaan passen ;)
  gaaf ding dit.. wanneer gaan we ‘m testen?

 2. Tiny says:

  Ziet er uit als een mooi horloge. Ben benieuwd hoe die uit jullie test gaat komen.

 3. geert says:

  neem jij maar grijs-roze … past ‘t beste bij je nieuwe hardlooprokje ;-)

 4. wendy says:

  “bij de laatste moet de gebruiker zelf een sensor die het ANT+-protocol gebruikt aanschaffen”

  Als je op hartslag wilt lopen bedoelen ze? Maar dan koop je toch de roze of zwart/rode?

 5. Patrick says:

  Ik heb de eerste gebruikers ervaring al gelezen en hij is echt voor de beginnende buiten hardloper ( lees: geen aansluiting voor footpod of cadansmeter …… ook al is ANT+ aanwezig)maar er zouden de komende tijd nog meer nieuwe modellen komen.

 6. Gert Jan says:

  Ik hou het voorlopig bij Garmin 305, ik heb de 305 nog maar een jaartje pas.

 7. ronnie says:

  Lijkt me een mooi apparaatje, ik kies toch liever voor de 305 of 310xt vanwege de navigatie opties.

 8. rencapy says:

  Begrijp ik net de interval-instellingen in mijn 305, worden die weer afgeschaft! Ik wacht toch maar op de opvolger van de 310.

 9. koen martens says:

  dat ziet er mooi uit, lijkt een beetje op de suunto.

 10. René says:

  Mooi horloge die Forerunner 110. Is er al wat bekend over de opvolger van de 310?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>