De Polar RC3GPS software – overzichtelijker wordt het niet

Een van de mooie dingen van Polar is de software.
Online is een prachtig programma opgezet om al je gegevens terug te zien. Daarnaast biedt het heel veel andere mogelijkheden.
polar 1Je moet eerst de Polar Web Synch installeren wat in een paar minuten  is gebeurt.
De Polar heeft op het horloge een aansluiting om hem aan te sluiten op je computer. Als je dat doet verschijnt er een synchronisatie scherm. Die klik je aan en je workouts worden
uit je horloge gehaald. polar2
Daarna open je de site PolarPersonalTrainer. Je kunt dit automatisch instellen nadat de workouts zijn geupload.
Op de site kom je in je eigen dashboard.
Hier zie je al je laatste uploads en het overzicht van je dashboard menu.polar3
Als je op training klikt zie je al je trainingen terug in een mooi overzicht.
In de linkerbalk zie je vervolgens een maandoverzicht of een weekoverzicht, wat je wilt.
Daar kun je ook doelen aan toevoegen als je wilt.
NaamloosGa je vervolgens op een specifieke training staan dan kun je daar alle gegevens van zien.
Er verschijnt een scherm met het overzicht, de google kaart van je ronde, de rondetijden zoals je hem ingesteld had, de trainingintensiteit, hoogtemeterprofiel, een apart overzicht. Kortom een heel mooi en duidelijk overzicht van al je gegevens. polae6
Een andere optie in de menubalk is de trainingbelasting. Aan de hand van je lichamelijke parameters (hartslag, gewicht, leeftijd ed) en je training bepaalt hij wanneer je weer kunt trainen en op welke belastbaarheid. Het geeft een prachtig overzicht van je belastbaarheid en kan overtraining voorkomen. Hij geeft het aan in een grafiek middels kleuren.
Groen:* U bent hersteld van de vorige trainingssessies en klaar voor verdere training
* Als u continu in groen zit kunt u uw cumulatieve trainingsbelasting verhogen door polar7meer trainingssessies aan uw weekplan toe te voegen of de trainingssessies intensiever te maken.
* Intensieve trainingssessies en wedstrijden dienen bij voorkeur te worden gehouden wanneer u “in groen” bent.
Geel:* De cumulatieve trainingsbelasting is op een hoog niveau.
* U kunt blijven trainen maar zeer intensief trainen en/of deelnemen aan wedstrijden wordt afgeraden.
Rood:* De cumulatieve trainingsbelasting is op een zeer hoog niveau.
* Als u “in rood” blijft trainen kan dat leiden tot overbelasting.
Een andere hele bijzondere functie is trainings- programma’s. Leuk daarvan is dat als je begint hij weinig info heeft en dus simpel programma maakt. Maar als je dan steeds meer traint en hij je intensiteit ed ziet gaat hij het aanpassen. Hij bepaalt je niveau aan de hand van je gegevens.
Zo maakt hij hele mooie schema’s en ook verantwoord qua opbouw. Op de foto zie je in het grijs de trainingen staan die opgesteld zijn. polar8
Je kunt zowel een fiets als een loopschema maken. Een erg mooie tool.
Een ander kopje is Vorderingen.
Hier staat in schema’s alles precies in, trainingssessies, duur, afstand , sportzones, calorie├źn, loop en fietsafstand.
polar9Heel overzichtelijk in statistieken.
Al je trainingen zijn te exporteren naar gps site om vervolgens te delen, Uiteraard is ook iedere training op FB en Twitter te delen.
De software van polar heeft nog veel meer. Ik vind het persoonlijk de duidelijkste, overzichtelijkste en mooiste software die er is van alle gps horloges.
Voor de freaks is er alle info uit te halen. Maar voor de sporters die globaal wat info willen is dit ook heel overzichtelijk en nodigt vooral uit om je te gaan verdiepen in wat er nog meer te vinden is.
Het zorgt er voor mij voor dat het horloge zelf gelijk een stuk leuker is geworden door alle info.
De test van de Polar zelf kun je hier lezen.

This entry was posted in Gps Sport Horloges Getest en info, Polar en Trailleader Pro and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>