De Suunto Spartan – Wie heeft er zitten slapen met instellen van de velden??

Suunto-SpartanUltraWhite-1Sinds een paar weken ben ik aan het spelen met mijn prachtige Suunto Spartan Ultra. Erg mooi, gebruiksvriendelijk en veel opties. Ik zal er een aantal keer zeker over schrijven.
Dit is het eerste deel en die is niet heel positief. Schermafbeelding 2016-08-26 om 13.21.33
De reden waarom je een Suunto koopt, ik tenminste, is de goede hoogtemeter. Dat is iets wat ik heel veel gebruik. Als ik aan het klimmen ben wil ik graag weten hoe hoog ik ben.
Op de Spartan zitten heel veel sportmodussen. Maar in tegenstelling tot de ambit kun je niet zelf je velden instellen.
Dus Suunto heeft voor jouw gekozen met bepaalde datavelden die op je horloge verschijnen tijdens de sport die je ingesteld hebt. Nu ben ik niet heel moeilijk en zolang men dan de velden laat verschijnen die logischerwijs bij een sport horen zal het allemaal wel.
Schermafbeelding 2016-08-26 om 13.38.25Alhoewel ik het vreemd vind dat je die niet zelf in kunt stellen omdat iedereen nu eenmaal een voorkeur heeft. Zo kan mijn hartslag mij niet veel schelen en hoeveel hm ik tijdens een loop gemaakt heb ook niet als ik onderweg ben. Maar wel op welke hoogte ik mij begeef.
dus als trailrunning aanzet zou je zeggen dat ik mijn hoogte kan zien. Dus in Griekenland tijdens de eerste beklimming door mijn vensters. Nee dus. Nergens mijn actuele hoogte in het scherm.  Zelfs niet in de mountain mode van trailrunning – huh ??
Dus heb ik eens gezocht in movescount waar er nu wat in zit. Want logischerwijs zet je bij een wedstrijd trailrunning aan. En als ik volgende week de UTMR loop wil ik wil graag mijn hoogte zien dus moet ik wel weten welke modus ik moet hebben.
Schermafbeelding 2016-08-26 om 13.22.02Twee andere opties hebben het wel. Mountainering en trekking. 
Maar als ik die aanzet heb ik in bv trekking helemaal weinig opties en als mountaineering opstaat mis ik een aantal dingen zoals de actuele tijd.
Een grote tekortkoming naar mijn idee, hopelijk gaat Suunto dit heel snel aanpassen zodat je gewoon je eigen velden kunt samenstellen.
Want ook in de fietsmodus (mbt en algemeen) zit geen hoogtemeter en de klimmende en dalende meters die je al gedaan hebt. Heel vreemd.
Iemand heeft ontzettend zitten slapen en hopelijk wordt men heel snel wakker bij Suunto.

Update van Suunto – Half september wordt de software aangepast en kun je handmatig de datavelden gaan instellen.
De eerste update is al geweest en nieuwe updates vindt je hier. 
Overigens goede zaak dat je daar een formulier kunt invullen met feedback.

This entry was posted in Gps Sport Horloges Getest en info, Suunto Ambit en Spartan Ultra. Bookmark the permalink.

2 Responses to De Suunto Spartan – Wie heeft er zitten slapen met instellen van de velden??

  1. Marc says:

    Suunto heeft ons inmiddels toegezegd dat dit in de eerste update (half september verwacht) opgelost gaat zijn, en dat je alle velden zelf kan bepalen!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.