De Garmin Edge 810, de update van de 800

Al 1.5 jaar fiets ik met de Garmin edge 800. Een geweldig speeltje voor op de fiets. Je kan er alles mee als je serieus wilt trainen qua hartslag en instellingen maar wat ik er vooral zo leuk van vindt is het navigatie systeem.
Hier lees je mijn review .
Ondertussen is de Edge 810 op de markt. De opvolger van de 800.
Er zijn heel veel overeenkomsten met de 800 maar uiteraard zitten er wat nieuwe snufjes op. Garmin-Edge-810-2_0
Je kunt een  verbinding maken met je telefoon en dat is helemaal nieuw voor de Garmin Edge 810. Met je Iphone of Android kun je via Garmin Connect Mobile een internet verbinding maken.
Zo kun je je positie real time aan mensen laten weten, live tracking.
new-garmin-edge-810Dat vind ik een hele mooie optie als je bv alleen gaat fietsen.
Ook kun je weersinformatie krijgen.
Ben je klaar met je training dan kun je gelijk de gegevens uploaden naar Garmin Connect, het is niet meer nodig om je toestel eerst aan te sluiten op de computer. Met de Garmin Connectt Mobile App op je telefoon kun je ook informatie terugvinden van je laatste trainingen.
Verder zijn de schermen ten goede aangepast. Alles is wat duidelijker en overzichtelijker.
Je kunt verschillende fietsen instellen en profielen aanmaken.
Ook zit er nu een kompas functie op. Verder is de batterij duur van 15 naar 17 uur gegaan.
al met al een net wat sjieker ding. Komende tijd ga ik er mee spelen en uiteraard volgt er uitgebreid verslag. Ik ben al zeer enthousiast over de 800, het fietsen met routes via de 800 maakt het fietsen een stuk leuker en makkelijker. Dat zal met de 810 alleen maar toenemen.

4 thoughts on “De Garmin Edge 810, de update van de 800

 1. Fijn die reviews Martine.

  Manlief heeft uiteindelijk de Garmin Oregon 600 aangeschaft en is op cursus geweest voor de Basecamp kaart.

  Ik hou het nog bij mijn oude vertrouwde Garmin 310XT om te rennen. Niet dat andere niet beter zijn maar omdat deze zo’n groot display heeft dat ik zonder leesbril kan lezen. Ik sport uiteraard zonder leesbril op. Het zou fijn zijn als de fabrikanten ook met de ouder wordende sportende medemens mee zou denken.

  groetjes,

  Dorothé

 2. Kijk uit naar je review. Ik heb begin april ook een 810 aangeschaft. Prima fietscomputer. Echter, Garmin connect mobile app crasht bij het opstarten op mijn iphone 5. Veel functionaliteit kan ik dus niet gebruiken. Helpdesk van Garmin lost het niet op en reageert ook niet meer op mijn mail. Ik ben geen tevreden klant. Graag aandacht hiervoor in jouw review. Mail me maar als je meer wilt weten.

  • ja dat probleem heb ik ook
   ik probeer in te loggen en de app houdt er meteen mee op
   Wat kan dat zijn?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.