Gelezen – Sport als levenskunst / Marc Van Den Bossche

Eindelijk heb ik het boek uit, vandaag op een ligstoel in de zon, Sport als levenskunst.
Een boek waar ik moeilijk doorheen kwam. Als je me na sommige hoofdstukken vroeg wat ik nu gelezen had moest ik ernstig nadnken om dat te reproduceren. Van Den Bossche is filosoof en daarom citeert hij ook veel collega’s. Op die citaten gaat hij in en dat is soms zwaar leesvoer. Soms zorgt het ervoor dat je het boek weg legt en nog eens mijmert hoe ik dingen beleef in mijn sport.
Maar toch had ik regelmatig, mn in het eerste deel, dat het me niet echt kon boeien.
En toch wilde ik het uitlezen omdat ik toch geprikkeld werd. Wat betekent sport voor je, wat zijn tijden, gaat het niet om de beleving? Allemaal vragen die mij als sporter wel boeien. Als Van Den Bossche over zijn eigen sportbeleving praat, hoe hij fietst en loopt pakt hij me wel gelijk.
Daarom is het een boek met Mixed feelings. Zeker niet een boek voor iemand die niet veel leest. Wel een boek voor de filosoferende sporters onder ons.
Zeker ook geen boek wat je even snel weg leest op je strandstoeltje tijdens de vakantie.
Je bent gewaarschuwd.
Hier te koop a 19.95 euro.

Fragment uit Sport als levenskunst: ‘Ik durf er een stevig paar pinten op te verwedden dat u na een halve of hele marathon of de beklimming van de Mont Ventoux de volgende vraag krijgt: “En, in welke tijd hebt u dat gedaan?” Zelden zal iemand in een eerste reactie peilen naar uw subjectieve beleving met een vraag waarop u zou kunnen antwoorden: “Genoten, mens, genoten dat ik heb! Seks is het niet, maar het lijkt er verdorie toch goed op.” Ziet u al het podium waarop de grootste genieters bekroond worden?’ – Marc Van den Bossche

This entry was posted in Overige sportboeken, Sport Boeken en Films and tagged , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.