In jezelf praten tijdens een ultra ? Zin of onzin?

imageBegin September was er een boeiende conferentie in Kent, de endurance research conference 
Een van de topics daar was een onderzoek bij ultralopers. Maar dan wel bij die lopers die een race doen waar je een nacht door loopt (in dit geval 60 mijl) . Zover hebben ze 21 deelnemers bekeken. Deze zijn in twee groepen verdeeld. De ene groep kreeg de opdracht mee om negatieve zelfgedachten om te zetten in positieve selftalk. De andere groep kreeg concentratie oefeningen mee. (Beide groepen kregen een interventie waarbij men konden aannemen dat hun optreden anders zou worden. )
Tot zover liet het onderzoek zien dat 56 procent van de in zich zelf lullende loper een betere prestatie leverde.
Een boeiend onderzoek die net begonnen is en waar men nog even mee door wil gaan. Ik geloof dat als je meer dan 100 km loopt het een groot mentaal iets wordt. Als je daar niet mee om kan gaan wordt het erg lastig om een 100 mijl te finishen.  Persoonlijk heb ik hele gesprekken met mijzelf als ik het zwaar heb. Dat gaat dan vooral om de negatieve gedachten om te zetten in andere gedachten. Het zou leerzaam voor lopers zijn om een inkijk te krijgen hoe dat spel nu precies werkt.
Wordt vervolgd. Met dank aan Thomas voor de tip,
Het artikel lees je hier. Het hele onderzoek kan ik nog niet vinden online.

This entry was posted in Hardlopen Algemeen, Hardlopen Medisch and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>