De eerste trailkeuringen en niet voor niets!

Wij zijn al maanden bezig met Mountain Medics om goed voorbereid en met de juiste spullen te beginnen aan de eerste trail keuringen. Afgelopen weekend wat het zover.
Op locatie kwamen de eerste 36 trailers. Een goede manier om laagdrempelig een check up te laten doen ipv naar je huisarts te gaan.
Het kantoor van MSTStore werd verbouwt tot polikliniek en wij konden aan de slag.
Het leuke van trailers is dat je altijd van alles gemeen hebt en dus aan gesprekstof geen gebrek. Twee dagen vol energie!
Veel van de loopdoelen van lopers voor komend seizoen hebben wij al gelopen en zo konden we ook nog informatie en tips delen, best handig. 
Maar wat wij vooral bijzonder vonden was dat veel mensen kwamen voor een keuring omdat ze wilden weten hoe ze ervoor stonden. Omdat het gewoon goed is om dat af en toe te doen. Dat kunnen wij alleen maar beamen maar het was opvallend dat veel mensen dat uitspraken.
Iedere loper ging door de mini medisch molen. Bloeddruk, saturatie (zuurstofpercentage), Hb (ijzergehalte), hart en longen luisteren, vetmeting, lengte , gewicht, ECG (hartfilmpje), bespreken medische vragenlijst en uiteindelijk alles bespreken en evt tips en/of advies.
Als alles goed was kreeg je een medische certificaat mee en/ of werd je eigen certificaat getekend voor de wedstrijd die men gaat lopen dit seizoen.
Iedereen was strak op tijd en zo konden wij ons schema ook netjes op tijd laten lopen.
Na 36 keuringen waren er toch 5 lopers waar iets mee was. Dat is toch best opvallend. 14 procent.
3 lopers hadden een te laag ijzergehalte. Die gingen de deur uit met een recept voor ijzertabletten en een voedingsadvies. Overigens hebben we die twee keer geprikt om zeker te weten dat het een goede meting was.
Verder nog iemand met een te hoge bloeddruk en een afwijkend ecg.
Toch zaken die je niet weet maar wel belangrijk zijn en nazorg nodig hebben.
Een kopie van het ecg en een brief voor de huisarts geven we mee.
Het is natuurlijk niet leuk als er iets gevonden wordt maar het geeft wel aan dat je soms gewoon even jezelf moet laten checken.
Een laag ijzergehalte bijvoorbeeld heeft wel degelijk invloed op je prestatie en merk je zeker als je de bergen in gaat.
Voor ons een mooie aftrap van onze eerste event als Mountain Medics.
Next stop – Koning Van Spanje op 5 en 6 Mei. Inschrijven kan nog, dat gaat via deze link.

 

 

This entry was posted in Hardlopen Medisch and tagged , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.