Eetstoornissen bij Sporters

Eetstoornissen is een probleem dat regelmatig voorkomt bij sporters. Toch hoor je er nauwelijks iemand over. Ik loop ondertussen wat langer mee en ken toch wel een aantal medesporters die echt wel een serieus eetstoornis hadden of hebben. hsfile_22168
Maar op een of andere manier heeft niemand het daar over en dat terwijl het wel een groot probleem is. Gelukkig zijn er aardig wat topsporters die hebben verteld dat ze het hebben gehad. Daardoor maken ze het weer bespreekbaar voor anderen.
Het komt meer voor bij vrouwen dan bij mannen en meer bij sporters dan bij niet sporters.
Sporters zullen vaak zelf niet toegeven dat er sprake is van een eetstoornis. Door angst en schaamte zijn zij geneigd om hun verstoorde eetgedrag voor hun omgeving verborgen te houden. Soms heeft een sporter zelf niet door dat hij of zij een eetstoornis aan het ontwikkelen is. Iemand met een eetstoornis hoeft bovendien niet heel dun te zijn. Hierdoor kan de eetstoornis gemakkelijk onopgemerkt blijven
Er is zelfs een naam bedacht voor atleten die een eetstoornis hebben.
Anorexia atletica
Nocnosf heeft een goed artikel geschreven waarin bijvoorbeeld de signalen en symptomen beschreven staan. Maar ook waar je hulp kunt vinden.
Dat artikel lees je hier.
Uk sport heeft een heel goed artikel geschreven over eetstoornissen en over voeding bij sporters in het algemeen. Dat artikel lees je hier.

One thought on “Eetstoornissen bij Sporters

  1. Volledig België rondfietsen op zoek naar bier is dat ook een eet (drink) stoornis ??
    Effe serieus nu, zeer interressante artikels.

    Groeten Peter

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.