De Trail Shock Compact van Black Diamond

Hard lopen in de bergen kan met of zonder stokken. Ik ben nooit een stokkenloper geweest maar nadat ik verleden jaar de CCC liep ben ik toch overtuigd geraakt dat het echt uit maakt.Iedereen liep met stokken en na 5 km dacht ik `laat ik het ook maar proberen`. Het plan was om ze weg te gooien als het niets was. Ik heb er vervolgens de resterende 94 km mee gelopen. Het scheelt je veel kracht als je je armen/stokken mee laat helpen om naar boven te komen. Als je afdaalt kan het je soms door de technische stukken helpen. Snel afdalen met stokken is iets wat mij nog steeds niet goed lukt.
Sinds verleden jaar hebben de Amerikanen de stokken ook ontdekt. Voorheen was het not done om met stokken hard te lopen op de trails. Maar nadat de Meltzer het parcours record brak met 2 uur ( Hardrock 100) zijn veel trailopers de stokken gaan gebruiken.
Hoe dan ook, de TDS ga ik lopen met stokken. Deze keer met echte trailstokken.
Er is een serieuze markt voor trailrunners. Er zijn stokken in vele varianten en in alle prijzen.Ik heb gekozen voor de Trail Shock Compact van Black Diamond.
Een lichte stok, klein te maken en dus makkelijk op je rugzak te binden.
De stok heeft een shocksysteem die de klappen opvangt (het zakt wat door).
Er zit een heel makkelijk systeem op om ze groter en kleiner te maken. Ze voelen erg comfortabel in je handen en doordat ze zo licht zijn is het geen probleem ze vast te houden als je afdaalt.
Wat wel van belang is, is je armspieren wat extra trainen als je lange wedstrijden gaat lopen. Ik had na de CCC serieus spierpijn in mijn bovenarmen.
Maar ik ben er nu wel van overtuigd dat hardlopen met stokken je echt tijd en kracht spaart in een bergwedstrijd. De advies prijs is 90 E.
Hier
lees je de specificaties.

11 thoughts on “De Trail Shock Compact van Black Diamond

 1. Wij hadden het zelfde “probleem” met stokken maar zijn 2 jaar geleden ook over gegaan op het gebruik in de bergen ( trail en wandelen met 20+ kg rugzak).
  Wij lopen met de Leki makalu ultalite titanium (mond vol)en zijn ook klein en licht.
  Ook lekker om op te rusten/ uit te hangen wanneer je niet kan zitten.

 2. Mar, kijk nou nog eens ff naar de film GI Jane, lekker goedkoop, elke dag 4 x 25 opdrukken…en als je je echt wil uitsloven doe je dat ‘s morgens en s’avonds. Geheid resultaat, succes!

 3. Nog een stem voor de Leki makalu ultralite titanium’s.Titanium heeft van nature al enige flexibiliteit. Ik had ooit Leki’s met een veersysteem maar die heb ik ergens op een bergtop achtergelaten voor een gelukkige vinder. De Leki makalu ultralite titanium’s zijn een van mijn beste investeringen ooit.

 4. Hm, stokken? Mijn eerste bergloop-zonder stokken- komt eraan op 27 juni. De Aletsch Halbmarathon, eerder de gletsjerloop genoemd.
  Een halve marathon lang, 1050 m klimmen.

 5. Pingback: Helinox Stokken, lichter komen ze niet | RunToDream, Trailrunning, running, ultra`s and adventure racing

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.