Getest – de Power Bank Air 6000 van Xtorm

Als je op pad gaat, of dat nu rennend of wandelend is, je hebt altijd je mobiel bij je. imageTenminste ik wel als ik langer weg ga. Al helemaal als ik de trails op ga in de bergen. Een probleem wat zich regelmatig voordoet is dat je batterij leeg raakt. Ik maak er vaak foto’s mee en app of bel soms. Maar ook mijn gps moet opgeladen worden.
imageHet wordt een nog groter probleem als je in een hut slaapt ( of tent) en je hebt geen stroom. Niet eens zo zeer voor Jezelf maar ook voor thuis. Dat je toch even kunt laten weten dat je op een bepaald punt bent en ok bent.
Sinds een tijdje ben ik in het bezit van de Power Bank Air 6000.
De Power Bank Air 6000 beschikt over een interne li-ion 6000mAh batterij. Voldoende energie om mijn iPhone tot wel drie maal volledig op te laden. En ook niet onbelangrijk, ik kan mijn gps weer opladen.
Opvallend aan deze Power Bank Air is de snelle oplaadtijd; zowel input als output laden 2x zo snel op als via het stopcontact. Er kunnen twee mobiele apparaten tegelijkertijd worden opgeladen, omdat hij is uitgerust met 2 USB uitgangen. image
De LED indicator geeft aan hoeveel energie er in de Power Bank (nog) beschikbaar is. Met één simpele druk op de knop wordt het laden gestart of gestopt. Via de ingebouwde USB laadkabel kan de Power Bank zelf weer worden opgeladen via USB of netstroom.
Het dingetje is stevig en weegt maar 125 gram. Afmeting is  4.7×9.7×2.2cm. Ik heb het nu vaak bij me, ook als ik een tijdje op reis ben.
Maar ook tijdens lange trails in de bergen, als ik zelfstandig op weg ben met de rugzak.
Zeker ook iets wat ik mee zou kunnen nemen tijdens een 100 mijl wedstrijd.
Overigens is er een nog een lichtere versie beschikbaar, die weegt 65 gram. Maar daar kun je 1 keer je iPhone mee opladen en dan is die leeg.
Ideaal hulpmiddel om je altijd te voorzien van stroom. Nooit meer een lege iPhone of gps.
Kosten zijn 39 euro dus dat is prima te doen. Oa hier te koop.
Oh ja, er zit nog een zakje bij om hem in op te bergen en een micro USB kabeltje.

5 thoughts on “Getest – de Power Bank Air 6000 van Xtorm

  1. Koop gewoon een goede android en je hebt 4 dagen gebruikstijd. Met oruxmaps geen extra gps of dataverbinding nodig.

  2. Hoi Martine! Begrijp ik het goed dat deze powerbank enkele dagen meegaat, een aantal keren (bijv. 3x) gebruikt kan worden zonder opgeladen te worden? En gemakshalve neem ik aan dat de Ambit er ook mee opgeladen kan worden?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.